Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 03

Post, C.

Accommodatie

Onbekend

DSO uitgebekerd na tweede nederlaag

In een teleurstellende wedstrijd kon een ongeïnspireerd ogend DSO geen enkel moment aanspraak maken op een positief resultaat tegen de evenmin overtuigende kampioen van de vorige competitie, Sportlust ’46. Na een 0-3 ruststand eindigde de wedstrijd in een 1-5 nederlaag en is het bekerseizoen voor DSO al weer afgelopen.

Na de zeer behoorlijke bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen SJC was iedereen benieuwd of de ingezette lijn ook tegen Sportlust zou worden voortgezet. Het antwoord werd al snel duidelijk. Een chaotisch begin van DSO vooral in verdedigend opzicht en een uiterst onzekere doelman, die vrijwel elke bal losliet, leidden als snel tot mogelijkheden voor Sportlust. In de 16e minuut was het 0-1 toen doelman Bendt een vrije schop nog wel kon keren maar de rebound van dichtbij ingetikt zag worden. Sportlust kreeg een zee van ruimte omdat het centrum van de Zoetermeerse verdediging nog steeds zoekende was naar de juiste posities en men elkaar vaker in de weg liep dan de vijandelijke aanvallers. Na een half uur spelen werd het 0-2 toen doelman Bendt bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval weifelend zijn doel uit kwam en vervolgens verrast werd dor de lob van de Woerdense aanvaller. Het eerste echte wapenfeit van DSO kwam in de 43e minuut, toen Michael Simon op de rand van de 16 uit de draai fraai uithaalde, maar de doelman van Sportlust even fraai redde. Op slag van rust werd het via een strafschop 0-3 toen het centrale duo van DSO op snelheid werd geklopt en doelman Bendt aan de noodrem trok. Tot overmaat van ramp incasseerde Jeffrey Flohr ook nog een rode kaart voordat de beide teams de kleedkamer opzochten.
Als DSO al iets van plan was in de 2e helft dan werden die plannen door Sportlust binnen 5 minuten de nek omgedraaid toen uit een corner de 0-4 werd binnengekopt. DSO verscheen daarna wel wat vaker voor het doel van Sportlust maar kon nooit echt een vuist maken in een tweede helft die geen moment boeide en schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Charlie Windhorst schoot in de 62e minuut nog wel de 1-4 binnen met een bekeken vrije schop (zie foto, bron: haaglandenvoetbal) en 10 minuten voor tijd zette Sportlust de eindstand van 1-5 op het scorebord na balverlies in de Zoetermeerse verdediging.

Charlie Windhorst scoort 1-4 uit een vrije schop
Het is geen excuus voor het vertoonde spel maar ook  vandaag miste trainer Piet van Duijn weer een aantal spelers vanwege blessures: Niels Schoonen (knie), Patrick van der Spoel (lies), Jordy Bregman (rib), Danny Brader (ziek), Leslie van den Berg (enkel) en Richard Hilekes (komende week enkeloperatie).

Dinsdag 31 augustus spleet de 3e en laatste wedstrijd van dit bekerseizoen uit tegen Alphense Boys, aanvang 20.15 uur op sportpark de Bijlen in Alphen aan de Rijn.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Bendt

Antonie – van Vliet (46: Bakker) – van Duijn (46: Pattinama) – Wolsheimer

Kuipers – Hollenberg - Simon – Windhorst

Van Rijn – Flohr

Zaterdag-2, dat de eerste bekerwedstrijd afgelopen dinsdag had gewonnen, zag de wedstrijd tegen Katwijk 3 bij een 0-0 stand gestaakt worden vanwege onweer.