Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 03

25 augustus 2011 20:00

Looije, L.

Onbekend

DSO start bekercompetitie met nederlaag (1-2)

Tegen zondag eersteklasser SJC leed DSO (za) in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen een 1-2 nederlaag, na een 0-1 ruststand. Een onnodige nederlaag, zeker gelet op de goede tweede helft.

DSO begon gretig en creëerde zich zeker in het eerste kwartier wat mogelijkheden, maar de echte scherpte was er nog niet. SJC nam het initiatief over en werd hiervoor al snel beloond. In de 19e minuut werd een voorzet van de linkervleugelaanvaller bij de 2e paal in één keer in de korte hoek langs doelman Wolsheimer binnen geschoten, 0-1. SJC bleef gedurende de eerste helft de betere ploeg, maar ook de Noordwijkers draaiden hun hand niet om voor het om zeep helpen van enkele riante mogelijkheden. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was weer voor DSO, maar de vrije schop van Jeffrey Flohr werd gestopt door de doelman.

Na de rust een ander DSO, dat vanaf het begin het initiatief pakte en vrijwel de gehele tweede helft niet meer afstond. Een DSO-doelpunt leek slechts een kwestie van tijd, maar in de 57e minuut gooide doelman Wolsheimer roet in het eten door een enorme misser bij een corner van SJC, 0-2. DSO was even van slag af en mocht dezelfde Wolsheimer vervolgens weer dankbaar zijn dat de schade niet verder op liep. Toch kwam DSO vrij snel weer wat dichterbij. Een enorme knal werd nog wel gekeerd door de SJC-doelman, maar Koen Bakker joeg de rebound vanaf de rand 16 in de touwen, 1-2. DSO had de pech dat een prachtige omhaal van Lucas Donoso Perez maar net over het SJC-doel verdween. Alleen al vanwege de schoonheid van de actie had deze een beter lot verdiend. De ploeg van Piet van Duijn putte moed uit deze actie en zette nog eens extra aan. Koen Bakker ging vanaf links het strafschopgebied in en werd neergelegd. Helaas voor DSO had Jefffrey Flohr bij het nemen van de strafschop meer aandacht voor het publiek op het terras van de kantine dan voor de strafschop zelf, waardoor de strafschop werd gestopt. DSO kreeg nog wel wat meer mogelijkheden, maar kwam uiteindelijk niet meer tot scoren.

Ook trainer Piet van Duijn vond dat er meer in had gezeten maar hij was over het geheel gezien toch tevreden, zeker met het verfrissende spel van de jeugdige spelers Koen Bakker en Steven Schot.

Zaterdag 27 augustus staat de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen de kampioen van vorig jaar, Sportlust ’46. Pakt DSO zijn revanche voor de thuisnederlaag van vorig jaar en doet het weer volop mee in de bekerstrijd? Komt het zien op zaterdag op het sportcomplex van DSO, aanvang 14.30 uur.