9 april 2011 14:30

Oskam, P.

Onbekend

DSO neemt 3 punten mee uit Strijen (1-3).

In het landelijke Strijen boekte DSO onder een stralende voorjaarszon een 1-3 overwinning op de plaatselijke vv. Na een onwennig en een te laks begin boog DSO een snelle 1-0 achterstand via een 1-1 ruststand alsnog om in een verdiende overwinning.

DSO moest in de beginfase duidelijk wennen aan het hobbelige veld van Strijen. In combinatie met een tamme opening resulteerde dat al na 7 minuten in een 1-0 achterstand toen een Strijen aanvaller volledig ongehinderd tussen twee DSO spelers vrij kon inschieten. Eén van de vele “polletjes” stond een snelle Zoetermeerse gelijkmaker in de weg toen Jeffrey Flohr vrijwel direct na de aftrap alleen voor de keeper kwam maar zijn inzet tegen de paal zag hobbelen. Na bijna twintig minuten ging DSO de zaak wat energieker aanpakken en dat resulteerde zoals zo vaak dit seizoen direct in doelrijpe mogelijkheden. Een voorzet van Niels Schoonen werd door een Strijen verdediger hard op de eigen doellat geschoten en uit de daaropvolgende corner werd een kopbal van Leslie van den Berg van de doellijn gehaald. Strijen zakte weg en ver in de eerste helft kwam DSO op 1-1. Charlie Windhorst kreeg de bal iets rechts van de goal vrij en haalde verwoestend uit vanaf zeker 25 meter. Ook Strijen was daarna nog twee keer gevaarlijk maar een harde vrije schop ging naast en doelman Verhoef haalde op slag van rust nog een keer de bal vlak onder de lat weg ten koste van een corner.

Strijen startte ook het tweede bedrijf weer fanatiek en het was bijna 10 minuten lang alle hens aan dek voor DSO. De ploeg kwam deze periode echter zonder kleerscheuren door en de eerste de beste serieuze uitbraak van DSO was bijna raak. Niels Schoonen was weg op de rechterkant maar in plaats van de bal op tijd terug te leggen ging hij alleen door en kon Strijen het gevaar eenvoudig een halt toeroepen. Bijna twintig minuten lang viel er daarna maar bar weinig te genieten en had het spel van beide ploegen voetbaltechnisch weinig om het lijf. Veel lange en onzuivere passes en daardoor veel balverlies. Toen DSO eindelijk weer een fatsoenlijke aanval uit de hoge hoed toverde ging de bal op de Strijen stip. De doorkopbal van Leslie van den Berg zette Jeffrey Flohr vrij op weg naar de goal maar deze werd door een Strijen verdediger onderuit getrokken. Niels Schoonen zette de toegekende strafschop feilloos om in de 1-2. Met nog 10 minuten te gaan stelde DSO de overwinning veilig na een mooie combinatie (het kon dus toch op dit veld!) tussen Niels Schoonen en Leslie van den Berg die door de laatste beheerst werd afgerond, 1-3.

Op de ranglijst blijft het door de andere uitslagen stuivertje wisselen aan kop. Deltasport heeft FC ’s-Gravenzande weer afgelost als koploper en DSO volgt op 3 punten afstand op de 4e plaats.

Volgende week ontvangt DSO op het sportpark Bentwoud het Barendrechtse Smitshoek, dat in de uitwedstrijd liet zien tot de één van de betere voetballende ploegen in de poule te behoren. Desondanks kaapte DSO de 3 punten weg uit Barendrecht en kan de ploeg zich opmaken voor een confrontatie met een tegenstander die ongetwijfeld op revanche uit zal zijn.