Mannen Zaterdag standaard, 1, 1e klasse B

19 februari 2011 14:30

Manschot, J.

Onbekend

DSO kende tegen DOTO wederom een bliksemstart. Toen de Bentwoud Expres halverwege stopte stond er een 4-0 (rust) stand op het bord. De tweede helft verliep een stuk rustiger en daardoor ook kouder met maar een enkel hoogtepuntje. DSO finishte uiteindelijk op 5-0.

Voordat de bezoekers uit Pernis beseften dat de wedstrijd was begonnen stond het al 2-0. In de 2e minuut tikte de volledig vrijstaande Leslie van den Berg de eerste corner van DSO al binnen, 1-0. Vlak daarna was Niels Schoonen weg op links maar zijn harde schuiver belandde tegen de paal. In de 6e minuut vond Schoonen vanaf rechts Jeffrey Flohr in het midden. Deze kapte zijn tegenstander prachtig uit en schoot de 2-0 binnen. Dit ging wel erg hard allemaal! Vincent Wolsheimer zag zijn goede doorzetten en lange rush helaas niet beloond. Met zijn laatste tikje schoof hij de bal wel langs de DOTO doelman, maar ook net naast de paal. Na 28 minuten besliste Jeffrey Flohr de wedstrijd nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt van de op links uitgebroken Niels Schoonen, 3-0. En bijna kopie van deze aanval met dezelfde acteurs bracht de uiteindelijke ruststand van 4-0 (Flohr) op het bord. DOTO speelde niet onaardig maar ontbeerde creativiteit en schotkracht en was daardoor nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft.

De tweede helft was aanzienlijk minder aantrekkelijk. Weinig hoogtepunten en door de gure wind werd het er ook niet aangenamer op. DSO creëerde nog wel wat mogelijkheden, maar de echte spirit was er uit. Leslie van den Berg zag een prachtige lob net over het doel verdwijnen en Jeffrey Flohr schoot voorlangs na een prima steekbal van weer Niels Schoonen. In de 72e minuut zette Niels Schoonen zelf de 5-0 eindstand op het bord na een individuele actie en een fraai geplaatst schot in de kruising. Het laatste vermeldenswaardige wapenfeit was de fraaie lob van Danny Brader vlak voor tijd, die helaas op de paal belandde.

DSO nestelde zich door deze overwinning op de 4e plaats van de ranglijst en nam mede door de andere uitslagen afstand in de tweede periode. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Nootdorp dat de laatste weken ook zijn draai weer gevonden heeft.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Verhoef
Wolsheimer – van der Spoel – Kuipers – Brader
Donoso Pérez (62: van Rijn)– Windhorst (78: Huiskamp) – van den Berg – Bregman
Flohr - Schoonen

Zaterdag-2 liet het afweten in de thuiswedstrijd tegen Lyra door vele mogelijkheden niet te benutten. Na een 1-1 ruststand vertrok Lyra met een 1-2 overwinning naar huis, waarmee het en passant een oude voetbalwet maar weer eens bevestigde: als je zelf niet scoort doet de tegenstander het uiteindelijk wel een keer.