Kampioen DSO legt Forum Sport met 4-1 over de knie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

4 mei 2013 14:30

Wijling, R.

Onbekend

Vele weken lang verheugde iedereen zich op de wedstrijd DSO - Forum Sport, waarin het kampioenschap definitief zou worden beslist in het voordeel DSO of dat het toch nog spannend zou worden. Echter 2 weken geleden werd door het verlies van Forum Sport deze wedstrijd van al zijn spanning ontdaan en dat was goed te merken, zowel in als langs het veld. In deze lauwe wedstrijd werd wel duidelijk dat DSO de terechte kampioen is van de 2e klasse C. Het gemis bij de bezoekers van Steve Kenepa (blessure), een speler die individueel iets kan creëren, was duidelijk voelbaar. Daarbij had Forum Sport trainer André Lourens weinig trek in gele kaarten in verband met de komende nacompetitie, wat duidelijk te zien was in de duels. En ook de thuisclub had haar doelstelling, promotie naar de 1e klasse, reeds gerealiseerd en zo ging deze wedstrijd, onder leiding van de voortreffelijk fluitende scheidsrecht Wijling,  slechts om de eer.

Was er dan helemaal niets te genieten deze wedstrijd? Gelukkig heeft DSO de beschikking over een aantal individueel geniale spelers, die nagenoeg iedere wedstrijd garant staan voor een aantal bezienswaardige acties en zo ook deze wedstrijd. Na de uitreiking van de kampioenschaal door de afgevaardigde van de KNVB en het afscheid van de DSO spelers Pim van Rijn en Vincent Wolsheimer kan de wedstrijd een tiental minuten later aanvangen. DSO nam weliswaar het initiatief maar was veel te onnauwkeurig in haar passing. Aangezien ook bij Forum Sport dezelfde kwaal liet zien was er weinig te genieten. In de 17e minuut schrok het publiek wakker. Een verre inworp, het doorkoppen door Regilio Bezemer bood Remco Overdevest een bijna niet te missen kans; echter deze speler miste hopeloos. DSO schrok wakker en Elliot Pattinama liet in de tegenaanval zien hoe je wel moet scoren. De bekende actie vanaf de linkerkant naar binnen is altijd gevaarlijk vanwege zijn traptechniek. Ook nu liet hij dat weer zien en schoot de bal met grote precisie in de verre rechter benedenhoek, 1-0. Nog geen minuut later komt de thuisclub goed weg wanneer Cees Konings zijn directe tegenstander Mike Hollenberg uitspeelt. Zijn voorzet wordt door Remco Overdevest binnen geschoten maar Rikkert Pilaar weet op de lijn redding te brengen. Na deze opwindende minuten valt de wedstrijd weer stil en wordt pas in de 30e minuut weer interessant. Dan eist Forum Sport doelman Evander Bent de hoofdrol op ondanks dat de thuisclub op 2-0 komt. Hij verricht namelijk 2 prachtige reddingen op schoten van achtereenvolgens Leslie van den Berg en Elliot Pattinama om uiteindelijk op de 3e inzet van Niels Schoonen te capituleren.

Na rust hebben de bezoekers de wind in de rug maar doen er nauwelijks hun voordeel mee. Vanuit het niets valt echter de aansluitingstreffer. In de 55e minuut houdt Roeland van Vliet spits Regilio Bezemer vast en gaan beide naar de grond; strafschop (een komisch gezicht om de boomlange en robuuste Forum Sport spits naar de grond te zien gaan doordat iemand hem vasthoudt). Deze wordt door het slachtoffer zelf via de binnenkant van de paal binnen geschoten, 2-1. Even later mag dezelfde speler alleen op Sven Wolsheimer afgaan maar deze weet deze kans te neutraliseren. Het mooiste bewaarde DSO echter voor het laatst. De combinatie in de 80E minuut tussen James Dhanai, Elliot Pattinama en Niels Schoonen is oogverblindend mooi met Leslie van den Berg als eindstation. De koek is echter nog niet op. 2 Minuten later gaat Leslie van den Berg achter een steekbal van James Dhanai aan. Doelman Evander Bendt lijkt de situatie te klaren maar DSO aanvallende middenvelder weet de bal middels een sliding te bemachtigen, deze niet over de lijn te laten gaan en al liggend ook nog bij zijn aanvoerder te krijgen. Niels Schoonen kan niet anders dan deze fabelachtige actie van een passend slot te voorzien en zo de eindstand van 4-1 op het scorebord te zetten. Alleen al deze laatste 2 doelpunten waren een gang naar het DSO complex meer dan waard en liet zo zien dan het kampioenschap bij de juiste ploeg terecht is gekomen. Volgende week de laatste wedstrijd uit bij Naaldwijk die na DSO de minste wedstrijden heeft verloren (4 om 6 nederlagen).