Zakelijke overwinning van DSO op Valken’68 met 3-1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

23 maart 2013 14:30

Kuup, A.H.

Onbekend

De thuisclub probeerde vanaf het beginsignaal het initiatief te verkrijgen. DSO wilde dit ook, begon iets te gemakzuchtig aan de wedstrijd maar werd snel wakker. Oorzaak van het wakker worden was het schot op de buitenkant van de paal van Valken

68 routinier Jean Paul Verkade. Dat de opportunistische speelwijze van de thuisclub risicos inhield werd al snel duidelijk. In de 5e minuut een simpele maar doeltreffende combinatie op het middenveld tussen Jeroen Heijdt en Leslie van den Berg. Deze laatste laat een prima dieptepass van de rechtervoet vertrekken naar de diepgaande spits Niels Schoonen, zijn directe tegenstander kan hem niet meer achterhalen en zijn schuiver in de lange hoek is ook Valken doelman Erwin van der Nagel te machtig, 0-1. Als je van strijd houdt kwam je in de 1ste helft aan je trekken; een duelletje hier, een overtredinkje daar, maar vooral vele mislukte dieptepasses (Valken68) en mislukte combinaties (DSO). Grootste slachtoffer van de vele overtredingen is Ronald van der Aar, die zich na de zoveelste overtreding op zijn enkels in de 35e minuut moet laten vervangen door Jevon Blijd. Vlak voor rust toch nog 2 momenten van opwinding. In de 41e minuut kan Robin Noort spits Niels Schoonen nog net van scoren afhouden en even later maakt de DSO aanvoerder een foutieve keuze. In plaats van de bal simpel in de lange hoek te schuiven wil hij de Valken68 doelman omspelen hetgeen mislukte.

In de 2e helft is de koploper in ieder geval in staat veel meer gevaar te stichten. Echter het eerste memorabele moment komt van Valken68 spits Rens van Klaveren, die een alleraardigste omhaal in huis heeft. Vanaf de 53e minuut gebeurt er van alles. Niels Schoonen is in eerste instantie zijn directe tegenstander Robin Noort te snel af  na een pass van Leslie van den Berg; echter op het moment van schieten weet deze karaktervolle Valken68 verdediger de bal alsnog te blokkeren. Nog geen minuut later een enorme kans voor Valken68 speler Sven Boonstoppel (bij toeval in balbezit gekomen na ongelukkig uitverdedigen door DSO beste man Rikkert Pilaar), echter DSO doelman Sven Wolsheimer weet met de voet redding te brengen. En weer een minuut later moet Valken68 speler Jeroen Haasnoot, die later de enige gele kaart krijgt, vlak voor de lijn redding brengen op een iets te zacht ingeschoten bal van alweer Niels Schoonen. Uit de hierop volgende corner kopt Jevon Blijd net naast en slechts 3 minuten later kan ook Elliot Pattinama (na een subtiel passje van James Dhanai) het net niet vinden. Zo laat DSO de thuisclub in leven en blijft deze hardwerkende ploeg in een stunt geloven. Na een periode van relatieve rust mist DSO spits Niels Schoonen weer een enorme kans na prachtig voorbereidend werk van Eliiot Pattinama, zijn voorzet buitenkans rechts is op de millimeter nauwkeurig. Valken68 trainer wissels aanvallend door tegelijkertijd zijn 2 Hermannen (Binnendyk en Varkevisser) te brengen. De thuisclub kan echter niet gevaarlijk worden en in de 80e minuut lijkt de wedstrijd beslist wanneer Leslie van den Berg (met het nodige geluk) de 0-2 binnenschiet nadat Elliot Pattinama hem vrij voor de goal zet. Het siert de thuisclub dat het ook nu de handdoek niet in de ring gooit en deze vastberadenheid resulteert in de 1-2. Nadat eerst Herman Binnendyk voorlangs schiet, na voorbereidend werk van de Sven Boonstoppel, is het de andere ingevallen Herman Varkevisser die raak schiet nadat DSO de bal na een corner niet voldoende wegwerkt. Het najager van de gelijkmaker betekent ook ruimte weggeven aan de tegenstander waarvan Elliot Pattinama gebruik maakt. Zijn indrukwekkende solo krijgt geen doeltreffend slot omdat Jeroen Haasnoot de bal met de hand beroert. Het levert hem geen 2e gele kaart op (een goede beslissing) maar uiteraard wel een penalty voor de Zoetermeerders. Leslie van den Berg scoort met de laatste trap van de wedstrijd zijn 2e goal en brengt de einduitslag op 1-3.

De omstandigheden vandaag maakte goed voetbal niet makkelijk maar we waren, mede ook door de tegenstander vandaag te vaak niet in staat het voetballend op te lossen. Toch is er op de uitslag niets af te dingen, daar waren vriend en vijand het wel over eens. Dat zei na de wedstrijd DSO trainer Aart Jan van Boksel en zijn humeur werd nog beter na het vernemen van het verlies van Forum Sport.