Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

16 maart 2013 14:30

Greveling, A.S.

Onbekend

Onder moeilijke omstandigheden heeft DSO 3 punten overgehouden aan de wedstrijd tegen het Scheveningse SVC'08. Een verdiende overwinning die echter tot stand kwam na een moeizaam gevecht. Eerst in de extra tijd wist de koploper de genadeklap te geven via Leslie van den Berg.

Na 2 minuten had SVC'08 al 5 overtredingen gemaakt die allemaal door scheidsrechter Greveling werden waargenomen. Wat hij mijns inziens vergat te doen was de grens stellen. De overtredingen op achtereenvolgens Ronald van der Aar en James Dhanai waren beide zwaar genoeg voor een gele kaart. Nu kreeg de ploeg van trainer Marco Lange de ruimte om overtredingen te blijven maken, waarvan ze gedurende de gehele wedstrijd gretig gebruik bleven maken. Slechts de overtreding van SVC'08 linksback Ferrie Bierens op Ronald van der Aar was goed voor geel.
In de 1e helft had de thuisclub de wind tegen en had moeite om de bal voetballend bij haar spitsen te krijgen. SVC'08 aanvoerder Alex Heemskerk speelde diep op de helft van DSO en kwam zo onder druk te staan wat vele duels tot gevolg had. En als een DSO speler zijn man dreigde uit te spelen was daar steevast de overtreding. Op die manier kwam er nauwelijks tempo in de wedstrijd en de wind zorgde ervoor dat de vele lange ballen van de SVC'08 verdedigers nagenoeg nooit de aanvallers bereikten. Eerst in de 45e minuut werden de gasten gevaarlijk. De eerste dieptepass, welke niet te hard was, bereikte de snelle Benjamin Gomes die alleen op doelman Sven Wolsheimer kon afgaan. In plaats van voor zijn eigen kans te gaan besloot deze ex Westlandia speler de bal breed te leggen op de meelopende Christiaan Verbree; echter zijn breedtepass was veel te hard, kans verkeken. SVC'08 keek echter toen al tegen een achterstand aan. Nadat de goede doelman Joris van Harmelen in de 15e minuut Elliot Pattinama van scoren wist af te houden was hij een paar minuten later volstrekt kansloos. Een enorme flater van Nicolas Sacre (speelde de wind een rol?) bracht Niels Schoonen op de rand van het strafschopgebied in balbezit; de sleepbeweging om Joris van Harmelen was fraai en het intikken een koud kunstje, 1-0. Even later de mooiste aanval van de wedstrijd; de combinatie tussen Niels Schoonen en Leslie van den Berg was van grote schoonheid en bracht de DSO aanvoerder in duel met alweer Nicolas Sacre. Hij kapte de verdediger uit maar gleed uit toen hij de bal in de verre hoek wilde plaatsen.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat SVC'08 in de 2e helft meer dreiging had en aangezien DSO de wedstrijd niet in het slot kon gooien bleef de spanning tot het einde aanwezig. Nadat eerst Joris van Harmelen een inzet van James Dhanai (uit een corner van Elliot Pattinama) onschadelijk had gemaakt kroop de koploper na een uur spelen door het oog van de naald. Na een prachtige counter bracht Christiaan Verbree de bal panklaar bij spits Steve de Ruiter; gelukkig voor de thuisclub schoot de spits de bal voorlangs. Even later haalden de bezoekers opgelucht adem toen Elliot Pattinama de aanval tussen Niels Schoonen en Jevon Blijd niet van de juiste voortzetting kon voorzien. 5 Minuten voor tijd weer de hoogste alarmfase voor de thuisclub. Nu was het Mike Hollenberg die voor opluchting zorgde door de bal voor de doellijn weg te werken nadat doelman Sven Wolsheimer door een lob van spits Steve de Ruiter was verslagen. Echter in de extra tijd was het Leslie van den Berg, die na voorbereidend werk van Niels Schoonen aan alle onzekerheid een eind maakte door de 2-0 binnen te schieten. Scheidsrechter Greveling begreep dat de wedstrijd beslist was en liet niet meer aftrappen. De thuisclub kon zodoende weer 3 punten aan haar totaal toevoegen maar gemakkelijk ging het niet. Echter ook in deze fysiek zware wedstrijd bleef de koploper overeind en stuurde Scheveningse gasten met 0 punten terug naar huis.