Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

9 maart 2013 14:30

Berg, F.

Onbekend

In en tegen Gouda heeft de trotse koploper DSO alle zeilen bij moeten zetten om de punten mee naar huis te nemen. Na een qua voetbal niet zo’n goede maar wel enerverende en spannende wedstrijd trok uiteindelijk de ploeg aan het langste eind die daar het meeste recht op had, DSO. De kopbal van Mike Hollenberg een kleine 10 minuten voor tijd bracht uiteindelijk de beslissing.

Gouda wilde snel de toon van de wedstrijd zetten te weten een fysieke strijd. De overtreding van Maikel Hageman op Vincent Wolsheimer na 1 minuut spelen was dermate grof dat een rode kaart meer dan verdiend was geweest. De rechtsback van Gouda kwam er derhalve met geel meer dan goed vanaf.  DSO kwam daarnaast ook nog op achterstand. Nadat doelman Jeffrey Vonk eerst Niels Schoonen van scoren wist af te houden was het middenvelder Patrick de Bont die met een individuele actie de DSO achterhoede te slim af was en doelman Sven Wolsheimer met een schot in de kruising volstrekt kansloos liet, 1-0. En het was maar goed dat Sven een paar minuten heel attent was bij de doelpoging van Gouda aanvoerder Laurens Borg en zo een nog grotere achterstand wist te voorkomen. Echter al snel liet DSO zien hoeveel kwaliteit het in huis heeft. De aanval over de schijven Ronald van der Aar, James Dhanai, Niels Schoonen belandde uiteindelijk bij Leslie van den Berg. Uiterst koel scoorde de meest aanvallende middenvelder zijn 20ste doelpunt van de competitie. Na deze gelijkmaker trok DSO de wedstrijd meer naar zich toe maar moest op haar hoede zijn voor de vlijmscherpe counters van de Goudse gastheren die bij momenten lieten zien over een aardig voetballend elftal te beschikken. De betere kansen waren echter voor DSO en James Dhanai had bepaald pech toen hij de bal uit een corner spijkerhard op de lat deponeerde, qua traptechniek een hoogstandje. Het dieptepunt van de 1e helft was de schandalige overtreding van de goede Gouda doelman Jeffrey Vonk op James Dhanai. Echter ook nu toonde scheidsrechter Berg de nodige coulance en deed ook deze zware overtreding af met geel. Deze overtreding alsmede die in de 1e minuut waren m.i. de enige momenten van discussie betreffende de arbitrage. De jonge scheidsrechter Fränklin Berg floot voor de rest een goede en soevereine wedstrijd. Met de gelijke stand van 1-1 gingen beide ploegen rusten.
In de 2e helft trok DSO de teugels nog verder aan en al na 2 minuten kwam het op voorsprong. Elliot Pattinama trok vanaf zijn linkerkant naar binnen en haalde van iets buiten het strafschopgebied vernietigend uit, 1-2. De Zoetermeerders haalde echter de trekker niet definitief over en uit het niets kwamen de gasten op gelijke hoogte. In de 10e minuut na rust een overbodige overtreding even buiten het strafschopgebied, een geplaatst balletje in de korte hoek van alweer Patrick de Bont en de 2-2 was een feit. Bepaald geen geluk had James Dhanai met zijn schot net naast na een technisch hoogstandje in het strafschopgebied van Ronald van der Aar (17e minuut na rust). DSO ging hierna verder op zoek naar de zege maar te vaak ontbrak het aan zuiverheid van de laatste pass. Echter een 10 minuten voor tijd viel alles alsnog op zijn plaats. Het begon met een bijzonder fraaie actie van de ingevallen Jevon Blijd. Net als bij de 2e goal van DSO trok hij vanaf de zijkant naar binnen en zijn lage schot was hard en geplaatst. Echter doelman Vonk verrichte misschien wel de mooiste redding uit zijn carrière. Úit de hierop volgende corner schoot James Dhanai de bal fantastisch tussen de palen, echter nu was het linksback René van Erk die de bal, zonder het zelf te weten, met zijn hoofd uit de doelmond werkte. Echter 3x is scheepsrecht, uit de door Niels Schoonen getrapte corner kopte centrale verdediger Mike Hollenberg de bal onberispelijk achter de Gouda goalie. Gouda was moe gestreden en kon in de resterende tijd geen vuist meer maken. DSO won derhalve met 2-3 van het stugge Gouda. DSO trainer Aart-Jan van Boksel zag toch progressie in zijn elftal. Hij was ervan overtuigd dat zo'n wedstrijd voor de winterstop verliespunten had opgeleverd. Het tekende vooral de verbetering van de mentale weerbaarheid van zijn team.