Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

2 maart 2013 14:30

Post, C.

Onbekend

SEV trainer Frank Dobbe stuurde zijn elftal met een verdedigende 5-4-1 formatie het veld in tegen DSO en in de eerste 30 minuten wist het zowaar stand te houden. In die periode konden de middenvelders het nog wel belopen maar ook in die periode zag iedereen dat het slechts een kwestie van tijd was dat de thuisclub de score zou openen. Geduldig maar met een grote precisie zette DSO de Leidschendammers vast op eigen helft. Ze konden slechts aan deze omsingeling ontsnappen via de uittrappen van hun doelman Patrick Blom, waar eenzame spits Jan-Henk Willemse een kansloze strijd leverde tegen de DSO verdediging, die vandaag een geconcentreerde en goede wedstrijd speelde. Slechts in de 26e minuut leidde zo'n verre uittrap tot een schot in het zijnet van de bijsluitende middenvelder Robin van der Krogt. De rest van de 1e helft had, zoals eerder gezegd, DSO balbezit. Het tekent de vorm waarin de thuisclub zich op dit moment bevindt. Na speldenprikken van Ronald van der Aar en Niels Schoonen was het vlak voor het verstrijken van het eerste half uur raak. Linksback Vincent Wolsheimer kwam als overwinnaar uit een flipperkast situatie en bedient de diepgaande Niels Schoonen; deze wist de bal nog net voor de achterlijn voor te krijgen alwaar de altijd attente middenvelder Leslie van den Berg de bal net voor de grijpgrage handen van SEV goalie Patrick Bom binnen wist te tikken. De bezoekers kregen niet de tijd om van de schrik bij te komen. Nog geen 2 minuten later een splijtende pass van Ronald van der Aar op de diepgaande Elliot Pattinama en ook nu was de SEV goalie te laat om Elliot van de 2-0 af te houden. En slechts weer een paar minuten later besliste DSO de wedstrijd. Nadat eerst doelman Patrick Blom aanvoerder Niels Schoonen nog van scoren wist af te houden was het Rikkert Pilaar die technisch zeer fraai de 3-0 met links binnen tikte na een corner van Niels Schoonen. Met deze prettige stand ging DSO de rust in.

En zo er nog sprake was van enige spanning was dat na 6 minuten verdwenen. Leslie van den Berg veranderde een kopbal van Niels Schoonen, welke naast was gegaan, zodanig van richting dat Patrick Blom voor de 4e maal volstrekt kansloos was. Het prachtige voorbereidende werk kwam dit maal van rechtsachter Melvin Huiskamp, die gedurende de wedstrijd steeds sterker ging voetballen. De spanning was uit de wedstrijd maar er viel voor de liefhebbers genoeg te genieten. Zo was er een prachtige lob van de ingevallen Jevon Blijd, na een gevoelvolle pass over de lengteas van het veld van Niels Schoonen, net over het aanzien meer dan waard. Maar ook de verdedigende actie van Vincent Wolsheimer met de borst, waardoor broertje Sven de bal eenvoudig kon oprapen van een net zo grote schoonheid. En ook de doelpuntenhonger van de thuisclub was nog niet gestild. Pim van Rijn vond in de 67e minuut de korte hoek na een prima pass van Jevon Blijd. Het was tekenend voor de wedstrijd dat de 1e mogelijkheid voor SEV in de 2e helft zich pas aandiende in de 86e minuut. Sander van Wissen schoot voorlangs na een van de weinige onzorgvuldigheden op het middenveld. Maar het mooiste bewaarde DSO voor het laatst. De aanval via de schijven Jevon Blijd - Elliot Pattinama - Leslie van den Berg rondom de rand van het strafschopgebied was van grote schoonheid die aanvoerder Niels Schoonen van een passend einde voorzag en zo de eindstand van 6-0 op het scorebord bracht.

Het was vandaag weer genieten langs de lijn zei een tevreden DSO coach Aart-Jan van Boksel na de wedstrijd. Er was niemand op het sportpark die hem tegen zou spreken