Winst met 1-4 op Haaglandia brengt DSO terug in titelrace

Scheidsrechter

Duindam, R.M.C.

Accommodatie

Onbekend

Na afloop van de boeiende wedstrijd tegen koploper Haaglandia stond de jarige DSO trainer Aart-Jan van Boksel met een grijns op zijn gezicht na te genieten. Hij had zijn ploeg in de 2e helft overtuigend zien voetballen en de broodnodige winst ging mee naar Zoetermeer. Een mooier verjaardagscadeau had zijn team hem niet kunnen geven.

DSO begon traditiegetrouw wervelend aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut lag de bal al achter Haaglandia doelman Nicky van Sprang maar de meer dan uitstekend fluitende scheidsrechter Duindam had buitenspel geconstateerd. Haaglandia was gewaarschuwd en pakte de door DSO geworpen handschoen op. De thuisclub werd sterker vooral via hun spits Che Jenner en regisseur Stefano Tamin. Echter vandaag speelde het centrum van de DSO verdediging, gevormd door Rikkert Pilaar en Roeland van Vliet, echter een nagenoeg foutloze wedstrijd. Zij vormde het stevige fundament wat uiteindelijk leidde tot de overwinning. Slechts 1 keer wist Che Jenner aan hun aandacht te ontsnappen maar gelukkig schoot deze goede spits in de 16e minuut over het door keeper Sven Wolsheimer verlaten doel. De zoetermeerse ploeg wist wel redelijk mee te voetballen maar kon  geen gevaar stichten. Belangrijkste oorzaak hiervoor was dat de lopende middenvelder van DSO, Leslie van den Berg, te ver naar achteren voetbalde. Daar liep hij Ronald van der Aar en Jeroen Heijdt meer in de weg dan dat hij zijn team hielp. Echter diezelfde Leslie van den Berg zou de mijn inziens beslissende man worden. Nadat de thuisclub in de 40e minuut een kopbal van Dominique Kruis van de lijn gehaald zag worden door Ronald van der Aar en vlak daarna Dinesh Roeplal ietwat onbeholpen overschoot zag Leslie hoe hij zijn elftal het beste kon dienen. Een verre uittrap van Sven Wolsheimer bereikte, de tot dan toe onzichtbare, aanvoeder Niels Schoonen. Deze zag de nu wel diepgaande Leslie van den Berg en bediende deze op maat; meteen was er beweging bij Elliot Pattinama die de door Leslie teruggelegde bal onbedaarlijk hard de kruising injoeg, een wereldgoal welke absoluut in aanmerking zou komen voor het doelpunt van de maand. Lekker de rust in met 0-1 en natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen.

En dat door deze goal het zelfvertrouwen was gegroeid werd al snel na rust duidelijk. Weer snelde Leslie van den Berg (4 minuut na rust) de ruimte achter de Haaglandia verdediging in, weer was de bal op maat en de voorzet van Leslie was zo minutieus nauwkeurig dat Niels Schoonen zelfs met zijn chocoladebeen (rechter) gemakkelijk kon scoren en zo de stand naar 0-2 tilde. Haaglandia werd in deze fase volkomen overlopen en eigenlijk had Leslie van den Berg de wedstrijd in de 7e minuut na rust in het slot moeten gooien. Na goed doorzetten van Ronald van der Aar en de voorzet van Niels Schoonen schoot de anders zo trefzekere Leslie net niet hard genoeg in en kon Haaglandia doelman Nicky van Sprang redding brengen. Trainer Maurizio Ceccucci wisselde uiteraard offensief en bracht achtereenvolgens Karam Boekhari en Guilliano Windzak en ging achterin een op een spelen. Echter voordat deze wissels effect konden sorteren besliste DSO de wedstrijd. Een geweldige pass van James Dhanai (de meest technische voetballer op het veld) op Elliot Pattinama; deze liet de bal bewust lopen en zette zo Niels Schoonen alleen voor de Haaglandia goalie. De DSO aanvoerder passeerde Nicky van Sprang eenvoudig, 0-3. Haaglandia bleef het proberen en kreeg in de 70e minuut loon naar werken. Che Jenner krulde op prachtige wijze een vrije trap langs de muur achter de volstrekt kansloze Sven Wolsheimer. Het was maar goed dat de bezoekers te slordig werden en niet altijd de juiste voortzetting kozen want anders was de uitslag aanzienlijk hoger uitgevallen dan de uiteindelijke 1-4. Maar het toetje van de 4e DSO goal smaakte meer dan lekker. De effectvolle pass van Elliot Pattinama tussen verdedigers en doelman was van grote schoonheid en Niels Schoonen deed datgene was daarbij paste, 1-4

Deze wedstrijd kreeg de verdiende winnaar en van de KNVB een uitstekende scheidsrechter in de persoon van dhr. Duindam. Nauwelijks irritatie in het veld bij een zon belangrijke wedstrijd is de verdienste van de 22 spelers maar ook van de scheidsrechter, die de kaarten vandaag op zak kon houden. De competitie is weer spannend, DSO en Forum Sport hebben 1 punt achterstaand op koploper Haaglandia.