Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

2 februari 2013 14:30

Jansen, E.P.

Onbekend

10 minuten voor tijd was nog steeds sprake van een volkomen terechte voorsprong van DSO. Echter deze voorsprong kon DSO niet over de streep brengen. In de laatste hectische minuten bogen gelegenheidsspits Jeroen Rensen, door middel van een vrije trap in het strafschopgebied, en Leroy Smits uit een penalty de achterstand om in de uiteindelijke winst met 2-1.

Berustend stond DSO trainer Aart-Jan van Boksel na de wedstrijd in de kantine. Met weemoed dacht hij vooral terug aan de eerste 10 minuten van de wedstrijd. In die periode had DSO de wedstrijd definitief kunnen, ja moeten beslissen. Drie 100% kansen waren echter niet besteed aan de thuisclub. In die periode speelde DSO, zeker gezien de moeilijke weers- omstandigheden, meer dan aanvaardbaar voetbal. In de 2e minuut schoot Jevon Blijd, na een combinatie van Leslie van den Berg met James Dhanai in het zijnet. Nog geen minuut later komt Leslie net een teenlengte tekort om een pass van James Dhanai tot doelpunt te promoveren. In de 5e minuut schiet Roeland van Vliet tegen de paal na een corner van Niels Schoonen en de laatste  gevaarlijke situatie voor de goal van HVC10 ontstond uit een vrije trap van Leslie van den Berg waar echter doelman Daniël van der Knijff een juist antwoord op had. De verdedigende tactiek van HVC10 trainer Bert de Best (4-2-3-1 formatie) had in die periode afgestraft moeten worden. Als je dan niet scoort maak je altijd de tegenstander sterker en zo gebeurde het ook. DSO ging moeizamer voetballen maar bleef wel de bovenliggende partij. Echter te snel zochten vooral de verdedigers van DSO voor de lange bal maar bij die speelwijze ligt niet de grootste kracht van DSO. Desondanks leverde dit 1 grote kans op. Aanvoerder Niels Schoonen nam in de 30 minuut een onmogelijke bal aan echter zijn sleepbeweging was niet goed genoeg om de prima anticiperende doelman Van der Knijff te verschalken. De thuisclub ging met een 0-0 stand rusten omdat Leslie van den Berg het net niet wist te vinden nadat hij door Niels Schoonen vrij voor de goal werd gezet. En HVC10 dan? Slechts 1 maal kregen zij een grote kans na het enige slippertje van de sterk spelende Roeland van Vliet. Spits Jeroen Rensen wist hiervan niet te profiteren door de bal te ver voor zich uit te spelen.

Wie na de pauze dacht dat de bezoekers wat meer het avontuur zouden zoeken kwam bedrogen uit. HVC10 bleef volharden in hun behoudende speelwijze. Deze speelwijze leverde in de 2e helft zelfs de eerste kans op toen doelman Sven Wolsheimer wel goed zijn doel uitkwam maar de bal bij HVC10 aanvoerder Leroy Smits inleverde; gelukkig voor de thuisclub ging zijn boogbal naast. Rond de 60e minuut weer een sterke periode van DSO. Jevon Blijds solo stierf vlak de goal in schoonheid. Echter in de 64e minuut kwam de meer dan verdiende voorsprong op het scorebord. De vrije trap vlak buiten het strafschopgebied was wel besteed aan Elliot Pattinama 1-0. En nog geen minuut laten stapt Niels Schoonen slim over de bal heen, echter het schot van Leslie van den Berg is niet goed genoeg. HVC10 moet nu komen maar kan het niet. DSO blijft de bovenliggende partij en geen enkele kans werd gecreëerd door de bezoekers. De gelijkmaker 7 minuten voor tijd kwam dan ook volkomen uit de lucht vallen. De aanval over de rechter kans liep dood omdat de bal over de achterlijn werd voorgetrokken. De HVC10 aanvallers liepen al weer terug om zich op te stellen. Het fluitsignaal van scheidsrechter Jansen bleef achterwege. Echter DSO doelman Sven Wolsheimer pakte de terugspeelbal in zijn handen wat wel een fluitsignaal van de scheidsrechter opleverde. De hieruit volgende indirecte vrije trap belandde via de onderkant van de lat tegen de touwen 1-1. De paniek sloeg toe bij DSO en HVC10 greep zijn kans. Eerst redde doelman Sven Wolsheimer nog schitterend op een van dichtbij ingeschoten bal van alweer Jeroen Rensen. Echter ook hij was kansloos op de goed ingeschoten strafschop van Leroy Smits. Deze werd gegeven toen hij wel heel opzichtig naar de grond ging na een onschuldig duel met Vincent Wolsheimer. Echter deze slimmigheidjes zijn een onderdeel van het voetbalspel. De zoetermeerse HVC10 trainer Bert de Best bleef opvallend lang met een grote grijns bij DSO hangen ondanks het feit dat hij eigenlijk direct na afloop van de wedstrijd aan het werk (politie) moest. Echter ook hij moest toegeven dat het een gestolen overwinning was.