DSO in 2e helft soeverein naar winst 1-4

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

30 maart 2013 14:30

Ifrandi, S.

Onbekend

Net als afgelopen 2 wedstrijden liet ook Lyra vanaf de aftrap zien hoe het DSO wilde bestrijden. Bij balbezit DSO veel de duels opzoeken waarbij op een overtreding meer of minder niet werd gekeken. Echter al na 5 minuten had de meer dan goede scheidsrechter Ifrandi er genoeg van. Na de 2e tackle van achteren van Lyra aanvoerder John Vermeer op Leslie van den Berg trok hij resoluut de gele kaart en gaf zo de grens van het toelaatbare aan. En het dient gezegd te worden dat het mannelijke voetbal bleef maar dat er nimmer sprake was van irritatie op het veld. En dat was absoluut mede de verdienste van de scheidsrechter. Bij balbezit gebruikte de thuisclub veelal de lange bal naar hun spits Michael de Bruin om van daaruit te voetballen. Echter de DSO verdediging had er veelal goed het oog op en Lyra is de gehele wedstrijd niet in staat geweest om 1 uitgespeelde kans te creëren. En toch kwam Lyra in de 26e minuut op voorsprong; de enige onachtzaamheid betekende balverlies en de later tot

man of the match uitgroepen Coen van Mil profiteerde optimaal hiervan en liet DSO doelman Sven Wolsheimer volstrekt kansloos, 1-0. En het dient gezegd te worden dat ook DSO voor niet al te veel gevaar wist te zorgen. Wat je wel zag was dat DSO de Lyra verdedigers steeds eerder onder druk gingen zetten; daardoor werd de lange pass steeds onnauwkeuriger en de onrust in hun verdediging steeds groter. In de 36e minuut schoot Roy Zeestraten de bal in paniek over eigen doel na een combinatie tussen Niels Schoonen en Elliot Pattinama. Nadat Lyra doelman Tom Binnendyk op het laatste moment Jevon Blijd nog van scoren wist af te houden was het in de 42e minuut wel raak. De corner van Niels Schoonen, de simpele maar doeltreffende loopactie van goaltjesdief Leslie van den Berg en het beheerste binnentikken betekende de 1-1, lekker zo vlak voor de rust.

Na de rust schroefde DSO het tempo verder op. Al in 2e minuut na rust zette de sterke Roeland van Vliet met een prachtige pass Jevon Blijd vrij voor Tom Binnendyk, de Lyra doelman kwam echter als winnaar tevoorschijn. Helaas voor DSO maakte dezelfde speler in de 56e minuut een foutieve keuze in een 2 tegen 3 situatie. Nadat Roeland van Vliet eerst nog tegen een terechte, maar volkomen overbodige gele kaart opliep was het in de 65e minuut wel raak. De baas van het middenveld Ronald van der Aar verstuurde een prachtige dieptepass op de op volle snelheid liggende Jevon Blijd en dit keer bezorgde deze snelle, talentvolle buitenspeler DSO de meer dan verdiende voorsprong, 1-2. De koploper wilde nu snel definitief orde op zaken te stellen en drukte door. Slechts een drietal minuten later trok Leslie van den Berg de bal hard voor waar bij de 2e paal Elliot Pattinama de bal vol raakte; als een granaat vloog de bal langs de volstrekt kansloze Lyra doelman, 1-3. En de koek was nog niet op. In de 74e minuut beloonde Ronald van der Aar zijn sterke optreden met de 1-4; na een gewonnen duel schoot hij de bal van de rand van het strafschopgebied gortdroog in de benedenhoek. De wedstrijd was beslist en de concentratie bij DSO werd minder. Dat leverde in de laatste minuten nog 2 mogelijkheden voor de thuisclub op. Eerst kopte Ashwin Scheffers de bal op het doel maar kon daarmee doelman Sven Wolsheimer niet verontrusten. En even voor tijd moest Mike Hollenberg de bal blokken toen Lyra spits Michael de Bruin zijn enige schietkans van de wedstrijd kreeg. Scheidsrechte Ifrandi trok geen minuut extra tijd bij en daar kon iedereen mee leven.  Volgende week moet de koploper weer naar het Westland om in Monster aan te treden tegen de plaatselijke trots.