Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

23 februari 2013 14:30

Meeuwenoord, F.

Onbekend

Zaterdag 23 februari 2013, een ijskoude wind waait over het DSO complex. De thuisclub moet aantreden tegen het op de laatste plaats staande Kagia. Iedereen verwacht een defensief ingestelde tegenstander, voorwaar geen aantrekkelijk uitzicht. Echter zoals zo vaak blijkt de realiteit vaak anders dan alle bespiegelingen.

Kagia trainer Jerry Ubink stuurde zijn elftal namelijk met een uitdagende tactiek het veld in tegen de makkelijkst scorende ploeg van de 2e klasse, poule C. Druk zetten op de verdediging van de thuisclub in de hoop dat deze linie in de problemen zou komen. Hiermee nam hij doelbewust het (te grote) risico dat DSO voetballend onder deze druk uit zou kunnen voetballen. Helaas voor Kagia kon deze tactiek al na 2 minuten de prullenbak in toen DSO aanvoerder Niels Schoonen al het net wist te vinden. Gek genoeg kabbelde de wedstrijd tot de 30e minuut rustig voort met de grootste mogelijkheden voor Kagia‘s rechterspits Rutger Goudriaan. Deze speler zal nog wel eens terugdenken aan deze periode. Hij profiteerde niet van een inschattingsfout van Sven Wolsheimer (18e minuut), wist in de 30e minuut niet te profiteren van een slippertje van de DSO Bjorn Blom en vlak voor rust moest hij zijn meerdere erkennen in Sven Wolsheimer. Echter voor deze laatste kans had de thuisploeg al orde op zaken gesteld. In de 31e minuut een prachtige crossbal van de voor James Dhanai ingevallen Pim van Rijn op Niels Schoonen; deze zag zijn schot van de paal weer in het veld terugkomen alwaar de later tot 'man of the match' gekozen Elliot Pattinama attent de 2-0 binnen schoot. In de 37e minuut bracht centrale verdediger Rikkert Pilaar uit een afgeslagen corner, na een prima individuele actie, de bal weer in het strafschopgebied; weer was Elliot Pattinama de man die de trekker over haalde. 2 Minuten later beslist Niels Schoonen, met hulp van de flout van Kagia doelman Sander Goudriaan, definitief de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Elliot Pattinama.

Met de koude wind in de rug begon de thuisclub aan de 2e helft en al na 4 minuten lag de bal op de penaltystip. Na een bezienswaardige 1-2 tussen Niels Schoonen en Pim van Rijn werd de laatste onderuit gehaald. Leslie van den Berg wist wel raad met dit buitenkansje, 5-0. In de 56e minuut past de goed doorzettende Roeland van Vliet de bal op Elliot; deze brengt de bal op een presenteerblad bij Niels Schoonen en dat is welbesteed, 6-0. Weer 2 minuten later staat Leslie van de Berg aan het einde van de zoveelste DSO aanval na voorbereidend werk van de DSO aanvoerder. Misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd leverde echter geen goal op; de pegel van Elliot Pattinama spatte op het aluminium uiteen, bij deze stand een prachtig geluid om te horen. Echter in de 66e minuut is het weer raak. De subtiele voetbeweging van Niels Schoonen is het mooie van deze goal die gemaakt werd door alweer Leslie van den Berg, die in de 2e helft zijn scorend vermogen terug vond. De ingevallen Jevon Blijd deed ook een duit in het zakje door een kwartier voor tijd Niels een niet te missen kans te bieden, 9-0. Zelfs de dubbele cijfers bleef Kagia niet bespaard. Niels Schoonen scoorde zijn 5e doelpunt van de wedstrijd door de rebound te benutten na een actie van de 'Man of the match' Elliot Pattinama.

Was de tegenstander nu zo slecht of was DSO zo goed. Het was de verdienste van de thuisclub om de concentratie vast te houden en de wil om er uit te halen wat er in zat. Tevens hielp de tactiek van Kagia om de individuele klasse volledig te laten renderen. Het leek wel of de spelersgroep blij was met het verlengen van het contract van trainer Aart-Jan van Boksel en zijn rechterhand Herman Kooijenga en dat op deze manier lieten blijken.