Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

12 januari 2013 14:30

Aktar, I.

Onbekend

Een door schorsingen en blessures gehavend DSO heeft volkomen onnodig puntverlies geleden tegen Naaldwijk. Uit de vele kansen werd veel te weinig rendement gehaald. De bezoekers gingen veel effectiever met hun schaarse kansen om en dat verklaart waarom er na 90 minuten voetbal een eindstand van 1-1 op het scorebord stond.

Eigenlijk voor de eerste keer in het lopende seizoen moest DSO trainer Aart-Jan van Boksel puzzelen met zijn opstelling. Blessures en schorsingen maakte zijn keuze niet gemakkelijk. Echter de spelers die in het veld stonden hebben een 100% inzet getoond en meer kan een trainer van zijn spelers niet eisen.

De thuisclub begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd. Mede door de verdedigende tactiek van Naaldwijk kon DSO rustig naar openingen zoeken. Al snel was deze gevonden. In de 6e minuut bediende Leslie van den Berg met een minutieuze crosspass zijn spits Niels Schoonen, zijn balaanname was van grote schoonheid en het (te) vroeg naar de grond gaan van de Naaldwijk doelman maakte het karwei van de DSO aanvoerder eenvoudiger; het stiftje was het logische gevolg en een waardige afsluiting van deze prachtige aanval, 1-0. Hierna had de thuisclub wel veel balbezit maar de creativiteit ontbrak om daar ook iets gevaarlijks mee te doen en zo ontstond een wedstrijd die rustig voortkabbelde. In het laatste kwartier van de 1e helft had DSO de wedstrijd moeten beslissen en vooral Elliot Pattinama zal aan deze periode terugdenken. In de 30e minuut zoekt deze talentvolle speler de achterlijn en trekt de bal prachtig voor, echter het rechterbeen van Niels Schoonen is niet zo goed als zijn linker. Niet veel later brengt een prima combinatie tussen de DSO spitsen Pim van Rijn en Niels Schoonen Elliot Pattinama alleen voor de keeper, zijn schot gaat voorlangs. Een paar minuten voor rust verricht de Naaldwijk doelman een prima redding op het schot van Elliot na een combinatie met Leslie van den Berg.

In de rust veranderde Naaldwijk trainer Martin de Graaf zijn tactiek. Opportunistisch voetballen luidde het credo. Veel zoden aan de dijk zette dit in eerste instantie niet. Vooral het centrum van de DSO verdediging, gevormd door de jonge Steven Schot en routinier Vincent Wolsheimer, speelde attent en de bezoekers konden de gehele 2e helft dan ook niet gevaarlijk worden, uitgezonderd een korte periode rond de 70e minuut. Deze periode werd ingeleid door een te korte terugspeelbal van Dylan Ligeon. Gelukkig kon de attente DSO doelman Sven Wolsheimer deze situatie nog redden maar gaf Naaldwijk wel het geloof dat er alsnog wat te halen was. Nog geen minuut later redde Sven op een inzet van Naaldwijk speler Roy Middelburg alhoewel hij hierbij in 2e instantie de hulp nodig had van zijn oudere broer Vincent. De corner die hierop volgde zorgde voor veel gevaar maar met kunst en vliegwerk wist de thuisclub haar doel nog schoon te houden. DSO was in deze periode echter niet in staan om onder de druk uit te voetballen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Uit de zoveelste hoekschop konden de Westlanders uit een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker scoren 1-1. In het laatste kwartier was het echter weer de thuisclub die alsnog de wedstrijd had moeten beslissen. In de 80e minuut speelde Elliot Pattinama zich prachtig vrij op de rechterflank, hij zoekt voortreffelijk de 1e paal en bedient Leslie van de Berg op maat. Deze anders zo trefzekere middenvelder komt deze keer niet verder dan een rollertje. De allergrootste kans is echter voor DSO aanvoerder Niels Schoonen. In de 90e minuut mag hij een strafschop nemen nadat Leslie van den Berg binnen de 16 meter wordt gemangeld door 2 Naaldwijk verdedigers. Uiteraard werd er weer geprotesteerd bij de goed leidende scheidsrechter Ismail Aktar en uiteraard bleef ook hij bij zijn beslissing. Helaas voor de thuisclub faalde de DSO aanvoerder opzichtig. En het had nog erger kunnen aflopen want bij het zondagschot van Jacco Wevers was DSO doelman Sven Wolsheimer volstrekt kansloos, de lat was in deze de reddende engel.