Datum

24 november 2012 14:30

Accommodatie

Onbekend

In aanloop naar de belangrijke wedstrijden van komende week speelde DSO vandaag de oefenwedstrijd thuis tegen 4E klasser Moerkapelle. Om nodige arbeid te leveren en spelers minuten te geven werd bewust gekozen om te oefenen tegen een team dat een positieve speelwijze heeft. Dat zij 2 klasse lager opereren deert dan niet.

Dinsdag wacht de mooie uitdaging tegen hoofdklasser Scheveningen en zaterdag de topper in 2c tegen ForumSport. Dat deze laatste tegenstander de hoogste prioriteit heeft moge duidelijk zijn. De wissels waren dan ook niet meer dan helder om deze boodschap over te brengen. De DSO trainer gaf spelers die dicht tegen de eerste 11 aan zitten de mogelijkheid zich “te laten zien” in deze wedstrijd. Opmerkelijk was wellicht het debuut van B-junior van Jermaine. Hij mocht de gehele 90 minuten laten zien dat hij voldoende kwaliteiten heeft om op termijn in het eerste van DSO terecht te komen. De toekomst zal uitwijzen of dit werkelijkheid wordt.

Op een koud sportpark Bentwoud had DSO de gehele eerste helft onder controle. De tegenstander werd al vroeg onder druk gezet en vaak resulteerde dit in balwinst voor de rood-groene. Positief voor de tegenstander is dat zij ondanks de druk de voetballende oplossing probeerde te zoeken en niet overgingen voor de lange bal. Dit zou voor hun in de competitie punten moeten opleveren.

Dat DSO veelvuldig in balbezit was werd onvoldoende benut. Diverse kansen werden gecreëerd, maar helaas stond het vizier niet op scherp. Na wederom vroeg storen van de opbouw van Moerkapelle werd DSO spits een niet te missen kans geboden. Hij faalde niet en de 1-0 was een feit. Niet veel later kwam ook de 2-0 op het conto van onze spits en captain. Met een schot in de verre hoek werd de keeper de 2e keer de gang naar het net gewezen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd de gehele bank de warming-up in gestuurd om diverse spelers te vervangen. Vanwege de kou en regen kon deze schrijvert niet de gehele 2e helft waarnemen, maar de 3-0 van Jermaine mocht er wezen. Niet veel later kon onze tank, Roel, het niet laten onze keeper in beweging te brengen. Hij stond immers als geruime tijd (wedstrijd van het 2e meegenomen) te koukleumen in de goal. Met een strakke terugspeelbal van Roel werd onze keeper kansloos gelaten, 3-1. Toen niet veel later middels een goede goal Moerkapelle terug kwam in de wedstrijd ging het publiek er goed voor zitten. Ondanks diverse kansen voor DSO en een goede voor de tegenstander stond in no time de 90 minuten op de klok en was de wedstrijd gespeeld.

De uitslag 3-2 geeft de moerkapelle burger moed en heeft DSO aangetoond dat er voldoende kwaliteit in de groep zit om elke wedstrijd tot een goed einde te brengen. Niet dat er altijd even goed werd gevoetbald en dat het publiek 90 minuten heeft kunnen genieten, maar soms moet men verder kijken en het grotere geheel voor ogen zien. Het seizoen duurt immers nog lang………………………