Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

1 december 2012 14:30

Mik, R.J. de

Onbekend

Na 6 achtereenvolgende overwinningen is sv DSO in de uitwedstrijd tegen het Voorburgse Forum Sport weer eens met een (verdiende) nederlaag geconfronteerd.

Tegen het, voor DSO, altijd lastige Forum Sport werd met duidelijke cijfers (3-0) verloren.

DSO ging furieus van start en in de eerste minuut al een vlammend afstandschot van aanvoerder Niels Schoonen, wat door keeper Evander Bendt tot hoekschop werd verwerkt.

In de volgende minuut een knappe actie van kilometervreter Leslie van den Berg, maar zijn voorzet was te hard om wat mee te doen.

Nadat DSO was uitgeraasd, kwam ook Forum Sport meer in hun spel.

Aan het oersterke aanvalsduo, Bezemer en Kenepa, had de achterhoede van DSO deze middag de handen vol.

In de 9e minuut liet de ervaren Steven Kenepa zijn directe tegenstander, Melvin Huiskamp, zijn hielen zien en ging op Sven Wolsheimer af, die knap redde.

In de elfde minuut brak Pim van Rijn, op randje buitenspel, door maar zijn lob ging helaas voor DSO over.

Forum Sport liet DSO het spel maken en was levensgevaarlijk in de counter.

In de 21e minuut kwam Steven Kenepa door een misser van Sven Wolsheimer voor een leeg doel te staan, maar schrok hier zo van dat hij de bal over schoot.

Een minuut later een zware overtreding van (ex-DSO’er) Wei-Ming Tseng, op Roelant van Vliet, die hem op e eerste gele kaart van scheidsrechter Robert Jan de Mik kwam te staan. Een andere kleur dan geel had hier zelfs niet misstaan.

Een paar minuten later had dezelfde Tseng zijn tweede gele kaart moeten krijgen na een overtreding op Ronald van der Aar, maar scheidsrechter de Mik hield deze nu op zak.

Ronald van der Aar moest echter met een flinke bult op zijn enkel het veld verlaten en werd vervangen door Jay Weber.

In de 42e minuut een overtreding van Robbert de Groot op aanvoerder Niels Schoonen, die door scheidsrechter de Mik wel met direct rood werd beoordeeld.

De ruststand werd met een 0-0 stand bereikt.

Na de rust een veel sterker en gemotiveerder Forum Sport.

Toch was het DSO, die in de persoon van -de deze middag onzichtbare- James Dhamai op voorsprong had moeten komen.

Hij miste echter in kansrijke positie.

Aan de andere kant was het in de 55e minuut Steven Kenepa, die de achterhoede van DSO wederom zijn hielen liet zien en nu wel keurig afmaakte (1-0).

Trainer Aart-Jan van Boksel reageerde direct door Melvin Huiskamp te vervangen door de herstelde Jevon Blijd om meer aanvallende kracht in te brengen.

In de 67e minuut een corner van Forum Sport genomen door Steven Kenepa en direct ingekopt door de vrij staande Cees Konings.

DSO had wel meer balbezit maar kon geen vuist meer maken.

In de 76e minuut dom balverlies op het middenveld van DSO en wederom Steven Kenepa, die de achterhoede te slim af is en de 3-0 op het scorebord laat vermelden.

In de laatste 10 minuten verliest de achterhoede van DSO het hoofd.

In de 84e minuut dreigt Forum Sport weer uit te breken, maar een noodingreep van Rikkert Pilaar en een minuut later een onbezonnen overtreding op de helft van Forum Sport door Jay Weber, betekende dat DSO de wedstrijd met 9 man beëindigde, hetgeen het verlies nog groter maakte dan alleen de 3 verliespunten.

Door het gelijke spel tussen Haaglandia en Monster blijft DSO nog wel koploper in de 2e klasse C, maar de concurrentie “hijgt” in de nek.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Naaldwijk op het eigen sportpark Bentwoud.

Aanvang 14.30 uur.

Het tweede elftal zette wel zijn zegereeks voort, al werd deze keer de overwinning pas in de laatste seconden van de wedstrijd binnen gehaald. Een 3-2 overwinning op Excelsior Maassluis