17 november 2012 14:30

Wijling, R.

Onbekend

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen TAVV uit Ter Aar op het programma. TAVV dat twee seizoenen geleden nog in de vierde klasse acteerde, maar twee jaar achtereen promoveerde naar de huidige tweede klasse.

In het huidige seizoen staan zij 12e maar gezien het lage aantal tegendoelpunten (4 ) in uitwedstrijden, toch een tegenstander, die niet makkelijk is te verslaan.

Voor trainer Aart- Jan van Boksel was het een weerzien met zijn collega Henk van Hof, waarmee hij vorig seizoen gezamenlijk de touwtjes in handen had bij zondag tweede klasser Nieuwkoop.

Zoals gewoonlijk nam DSO direct het initiatief, maar de technische staf van TAVV had hun huiswerk goed gedaan.

Kort dekken door de achterwaartsen gaf de beruchte spitsen van DSO weinig ruimte.

Tevens was het tempo te laag.

In de tiende minuut het eerste wapenfeit van DSO.

Een snelle ingooi van Roelant van Vliet werd door Pim van Rijn voorgezet, maar de geboden kans werd niet benut.

Vijf minuten later een goede actie van Jay Weber, die de afwezige Ronald van der Aar goed verving. De pass op Niels Schoonen, die vervolgens James Dhanai in kansrijke positie bracht werd net voorlangs geschoten.

TAVV loerde op de counter en in de 19e minuut moest Rikkert Pilaar door middel van een overtreding op de rand van het strafschopgebied de spits van TAVV afstoppen.

Dit kwam hem op zijn vierde gele kaart van het seizoen te staan, waardoor hij de topper tegen Forum Sport op 1 december helaas zal missen.

Twee minuten later wederom een uitval van TAVV, waarop sluitpost Sven Wolsheimer, die later tot man of the match werd uitgeroepen, tot een uiterste redding werd gedwongen.

Zo golfde het spel in de eerste helft, in een te laag tempo, op en neer. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg TAVV nog een levensgrote kans, maar drie man op rij misten de voorzet, zodat de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

In de rust zal trainer Aart Jan van Boksel zijn ploeg gewezen hebben op het te lage tempo en dat er meer druk naar voren gezet moest worden.

Dat dit niet tegen dovemansoren gezegd was, bleek direct in de eerste minuut na rust. Meer dan de helft van de toeschouwers miste het eerste doelpunt van de lijstaanvoerder. Vanaf de aftrap een snelle combinatie en dit resulteerde in een voorzet van James Dhanai op de inlopende Leslie van den Berg, die daarmee zijn 13e competitiedoelpunt scoorde.

TAVV moest nu dus ook wel uit zijn schulp komen en dat bood DSO meer ruimte. En dat doet dan elke tegenstander de das om. In de 68e minuut een goede actie van Niels Schoonen, maar tot 3 keer toe werd de bal door keeper Ralph Lek uit zijn doel geranseld.

In de 71e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Elliot Pattinama werd door dezelfde Ralph Lek niet goed verwerkt, waardoor Niels Schoonen de los gelaten bal in het doel werkte en zo zijn 14e competitiedoelpunt scoorde.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld en kon TAVV niet veel meer uitrichten.

In de 86e minuut een individuele actie van Niels Schoonen, die Leslie van den Berg alleen voor de goal zette en deze miste niet en scoorde daarmee ook zijn 14e competitiedoelpunt, waardoor beiden de topscorersranglijst aanvoeren in de 2e Klasse C.

Tevens blijft DSO door deze overwinning trotse koploper van deze klasse,

Zaterdag 24 november spelen de Zoetermeerders een vriendschappelijke wedstrijd tegen Moerkapelle.

Dinsdagavond 27 november de kraker tegen topklasser Scheveningen voor de 3e ronde KNVB beker. Aanvang 20.00 uur op het Sportpark Bentwoud en op zaterdag 1 december de moeilijke uitwedstrijd tegen het Voorburgse Forum Sport, wat na een moeilijk begin nu ook zijn draai gevonden heeft. Het belooft dan ook zeker een “kraker” te worden.

Opstelling sv DSO:

Wolsheimer, Huiskamp, Pilaar, Hollenberg, Van Vliet, Weber, Van den Berg, Pattinama (Fecunda), Van Rijn , Schoonen, Dhanai (Schot)

Ook het tweede elftal blijft op koers voor promotie. Nu werd na een 1-1 ruststand sv Monster uiteindelijk met 5-1  aan de zegekar gebonden.