sv DSO neemt koppositie over na overwinning op DUNO

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

10 november 2012 15:00

Germs, M.L.

Onbekend

Na een serie van 5 achtereenvolgende overwinningen, waarvan de laatste 2 thuis met grote cijfers gewonnen werd, tegen respectievelijk Valken ’68 (7-1) en sc Monster (5-0), stond vandaag de uitwedstrijd tegen het Haagse Duno op het programma.

DUNO had 2 weken geleden op doelsaldo de eerste periodetitel veroverd, maar verloor vorige week in de laatste secondes van de uitwedstrijd met 1-0 van Valken ’68.

In het verleden stonden de wedstrijden tussen DUNO en DSO altijd bekend als “bikkelwedstrijden” waarbij DUNO DSO altijd fysiek tegemoet trad.

Ook was dat voor deze wedstrijd het vermoeden.

DUNO was echter op zijn hoede en speelde vanaf het beginsignaal van de jonge maar zeer gedecideerde scheidsrechter Martijn Germs, met tien man achter de bal om zo maar de beweeglijke voorhoede van sv DSO met topscorer (9 doelpunten in de laatste 2 wedstrijden!) en aanvoerder Niels  Schoonen wederom in de punt  van de aanval, af te stoppen.

De eerste 25 minuten kwamen er dan ook niet veel doelkansen.

In de 25e minuut kwam DSO dan toch op de dan verdiende 0-1 voorsprong.

Een vrije trap van Elliot Pattinama van 30 meter afstand ging er door een stuit net voor keeper Murat Ozcan op een voor hem vrij sullige manier in.

Dat moment was wel het signaal voor DSO om de druk op te voeren.

Met een kans voor Elliot, die door een goede steekpass van Niels Schoonen alleen voor de keeper kwam maar helaas miste en een keiharde kopbal van Roeland van Vliet, die van de doellijn werd gehaald, mocht DUNO de handen dichtknijpen dat de stand 0-1 bleef tot aan de rust.

In de rust zal trainer Dick Boereboom van DUNO zijn mannen toe hebben gesproken om meer met passie de tegenstander tegemoet te treden.

De eerste minuten kwamen zij dan ook meer uit hun schulp.

Daarna nam DSO echter weer het initiatief in handen.

DSO verzuimde echter de kansen te benutten en bleef het tot de 80e minuut spannend.

In de tachtigste minuut wederom een prachtig opgezette aanval, hakje van Niels Schoonen op Leslie van den Berg, die beheerst afrondde.

Vier minuten later kwam echter door een scrimmage in het strafschopgebied van DSO de 1-2 uit de lucht vallen.

DUNO rook zijn kansen en ging er voor, maar de kansen kwamen voor DSO. Echter het vizier van de voorwaartsen stond deze wedstrijd niet helemaal op scherp en  werd de eindstand van 1-2 bereikt. Door deze overwinning en het verlies van koploper Haaglandia tegen Lyra nam DSO de leiding in klasse 2C en liggen de Zoetermeerders op koers voor de weg terug naar de eerste klasse. Volgende week de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde TAVV, aanvang 14.30 uur.