DSO heeft ook tegen Monster aan één helft genoeg

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

3 november 2012 14:30

Ifrandi, S.

Onbekend

Net als de vorige week besliste DSO de wedstrijd al in de eerste helft. Dit keer was het SC Monster dat bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan keek. De Westlanders kwamen na rust beter uit de startblokken waardoor er in de tweede helft wat meer sprake was van een wedstrijd. Het slotakkoord was echter weer voor DSO, dat met de 5-0 overwinning oprukte naar de tweede plaats.

De opdracht van trainer Aart Jan van Boksel aan zijn ploeg was kort maar krachtig: net zo starten als vorige week en de tegenstander al vroeg storen en onder druk zetten. Voordat Monster door had dat de wedstrijd was begonnen, stond het al 2-0 voor DSO. Pim van Rijn, die er duidelijk zin in had, had een groot aandeel in de beide goals. In de 3e minuut schoot hij de bal van bijna 20 meter loepzuiver in de hoek, 1-0. Een paar minuten later trok hij vanaf rechts naar binnen en zette hij met een prima steekpass Leslie van den Berg vrij voor doelman Jeffrey van Vliet, 2-0.

DSO hield het initiatief en als het balverlies leed, kwam het door vroeg storen vaak al op de helft van Monster weer in balbezit. Monster was daardoor maar sporadisch op de helft van DSO te vinden. De 3-0 na 25 minuten kwam voort uit een bijzonder fraaie aanval over rechts. Pim van Rijn creëerde met een slim hakballetje ruimte voor de opkomende Melvin Huiskamp die op tijd de diepgaande Leslie van den Berg aanspeelde. Zijn voorzet leek een prooi te worden voor de Monsterdefensie, maar de bal werd knullig gemist. De volledig vrij staande Niels Schoonen had daarna de hoek voor het uitzoeken, 3-0. Tekenend was dat DSO-doelman Sven Wolsheimer pas na bijna een half uur spelen het eerste werk te verrichten kreeg. De slappe kopbal was echter een eenvoudige prooi.  Monster leek wat van de schrik bekomen en kwam er daarna wat vaker uit, maar pas na 38 minuten spelen was sprake van de eerste echte serieuze aanval. De tot dan eenzame centrumspits Koos van Spronsen werd op links volledig vrijgespeeld maar zijn voorzet op maat werd door Koen Warners rakelings over gekopt. Het publiek maakte al aanstalten om naar binnen te gaan, toen daar op slag van rust weer zo’n flitsende uitbraak was van DSO. Leslie van den Berg was weg op rechts en zijn voorzet achter de Monsterdefensie langs werd eenvoudig binnen gelopen door Niels Schoonen, 4-0.

De thee had Monster duidelijk goed gedaan want de ploeg kwam een stuk feller uit de startblokken, terwijl DSO het met de 4-0 voorsprong wat rustiger aan leek te doen. De ploeg uit Monster had lange tijd een licht overwicht en kwam vooral over de linkerflank een aantal keren gevaarlijk door. Koos van Spronsen (vrij op de rand van strafschopgebied), en Koen Warners (schot net naast) hadden het vizier echter niet op scherp staan. Ook een voorzet van de snelle linksbuiten van Monster werd door alles en iedereen voor het DSO-doel gemist. DSO kwam echter niet in de problemen maar helaas voor het (eigen) koukleumende publiek in aanvallend opzicht ook niet veel verder dan een enkele gevaarlijke uitbraak.
Het laatste kwartier kreeg DSO door de wissels wel weer wat nieuw elan maar de echte scherpte was er vanaf. Alleen Niels Schoonen boekte nog een succesje, toen hij vlak voor tijd even buiten het Monsterse strafschopgebied de bal kinderlijk eenvoudig afpakte van Mark van Antwerpen en vrij voor doelman van Vliet de 5-0 en tevens eindstand aantekende. De prima leidende scheidsrechter Ifrandi zag met deze stand geen aanleiding meer voor blessuretijd en floot vrijwel direct daarna voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week wacht de kraker tegen oude en goede bekende Duno. We zijn benieuwd of DSO de goede reeks ook in Den Haag kan voortzetten. De aftrap is om 15.00 uur!

DSO zaterdag-2 ging ook na het behalen van de 1e periode op de ingeslagen weg voort. Nu werd het op de 2e plaats staande Westlandia na een 3-1 ruststand met 4-2 verslagen, zodat de mannen van Andries Ranck en Fred Gravesteyn op koers blijven op de weg terug naar de reserve 1e klas.