DSO legt Valken 68 met 7-1 op de pijnbank

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

27 oktober 2012 14:30

Gieles, I.P.

Onbekend

Na zon uitslag borrelt altijd de vraag weer op was Valken 68 nu zo slecht of was DSO zo goed. De waarheid lag ook bij deze wedstrijd in het midden. Natuurlijk vielen een aantal goals uit individuele fouten van Valken maar aan de andere kant werden deze fouten ook afgedwongen door een bij vlagen wervelend spelend DSO.
Daarbij speelde ook de 16e minuut in de eerste helft ook een belangrijke rol bij de hoogte van de overwinning. In die fatale minuut scoorde de thuisclub de beslissende 2-0 door een prachtige goal. Niet alleen de afronding van Niels Schoonen was perfect maar vooral de voorbereidende actie van Jamas Dhanai. Zijn individuele actie gevolgd door een wonderschone dieptepass zorgde voor de voorbereiding en de klasse van de DSO aanvoerder deed de rest. Bij zijn poging deze goal te voorkomen liep Valken doelman en aanvoerder Erwin Nagel, naar het zich liet aanzien, een ernstige blessure op. Hij werd vervangen door de nog jeugdige doelman Rudy Dubbeldam en er zijn prettigere momenten om je opwachting te maken. Al in de 6e minuut was DSO op voorsprong gekomen door een doelpunt van de hoofdrolspelers van vandaag. Jamas Dhanai demonstreerde zijn prachtige traptechniek door met een crossbal Niels Schoonen perfect te bedienen; de aanname kon niet beter en het schot was genadeloos hard en zuiver. Daarvoor hadden zowel de thuisclub als de bezoekers een riante mogelijkheid op een voorsprong verspeeld. Allereerst gaf Leslie van den Berg net niet het juiste gevolg (lob net naast) aan een dieptepass van de meer dan sterk spelende Mike Hollenberg; echter vlak daarna kwam de pas 17 jarige Sven Boonstoppel een teenlengte tekort om een perfecte voorzet van Lars van Bommel in te tikken. Na de keeperswissel domineerde DSO nog meer de wedstrijd en kwam het tactisch plan van DSO trainer Aart-Jan van Boksel (laat Valken speler Leon Kuijt de opbouw verzorgen) volledig uit. Gevolg was veelvuldig balbezit voor de thuisclub zonder te veel verdedigende inspanning. De thuisclub creëerde zichzelf een veelvoud aan kansen. Gelukkig voor Valken was niet iedere kans een goal. Echter bij rust was de wedstrijd wel gespeeld. De hattrick van Niels Schoonen viel in de 24e minuut nadat de zich aanbiedende Sven Boonstoppel knullig de bal verspeelde en de 4-0 (door weer Niels Schoonen) kwam tot stand na een sublieme individuele actie. Het wegdraaien van Valken verdediger Robin Noort was aardig maar de lichaamsbeweging voor de Valken doelman was briljant door zijn eenvoud.

De 1e minuut na rust begon meer dan spectaculair. Het schot op de lat van Niels Schoonen uit een nagenoeg onmogelijke hoek was al grappig maar de uithaal hierna van Elliot Pattinama op de binnenkant van de paal was zo mogelijk nog leuker. De doelpuntenhonger van de DSO aanvoerder was nog niet gestild en de ploeg hielp hem om een unieke prestatie neer te zetten. In de 60e minuut stond Mike Hollenberg aan de basis van de 5-0; zijn uitverdedigen was al goed en zijn strakke dieptepass was hard en zuiver; Leslie van den Berg controleerde de bal technisch perfect en zijn pass tussen Valken doelman en verdediging was zo perfect dat het Niels Schoonen niet al te veel moeite kostte. Even later ging de Valken verdediging weer in de fout. Nu was het de ook sterk spelende Elliot Pattinama die de DSO spits een niet te missen kans bood. Niels Schoonen faalde ook deze keer niet en scoorde zo zijn 6e doelpunt van de middag. Het slotakkoord van de wedstrijd werd verzorgd door andere spelers. Eerst schatte Leslie van den Berg een prachtige voorzet van James Dhanai op waarde en in de laatste minuut strafte Herman Varkevisser een collectieve black out van de DSO verdediging goed af 7-1. Keeper Sven Wolsheimer was terecht heel boos, ieder doelman wil immers zijn doel schoon houden.

Dat Niels Schoonen tot man of the match gekozen werd was terecht maar het gaat te ver om de overwinning alleen aan hem toe te schrijven. Het was het team, en in het bijzonder Jamas Dhanai, die deze uitzonderlijke prestatie van 6 goals mogelijk maakte. Nagenoeg alle toeschouwers kregen van het voetbal een warm gevoel, alleen een zekere Brenda Blom was niet warm te krijgen. Je kan het echter niet iedereen naar de zin maken.