13 oktober 2012 14:30

Post, C.

Onbekend

Klik hier voor beelden van de wedstrijd (met dank aan SVC '08 TV)

SVC 08 trainer Marco Lange gaf het na afloop van de wedstrijd ruiterlijk toe. Met de beschikbare spelers zag ik geen andere mogelijkheid om DSO te bestrijden dan met een zeer verdedigende tactiek. Op de counter voetballen via mijn spits Hans van Duivenbode en dan via lopende spelers kijken of er wat te halen valt. Van deze tactiek kwam echter niet veel terecht omdat DSO zeer volwassen speelde en in staat was om geduldig via veel en goed balbezit naar de gaten in de defensie te zoeken. Daarbij zorgde de constante druk op de bal van DSO ervoor dat slechts sporadisch een onderschepte bal zuiver kon worden ingespeeld, gevolg veel ballen die buiten het veld terecht kwamen en derhalve weer balbezit voor de zoetermeerders. De einduitslag was slechts 1-3 en daar kwam de Scheveningse thuisclub goed mee weg.

Vanaf het begin van de wedstrijd wilde SVC08 er een fysieke wedstrijd van te maken. Veelvuldig het duel zoekend probeerde de thuisploeg DSO niet in hun spel te laten komen. De zoetermeerders pakten de handschoen op en speelden vanaf het begin vol op de aanval. Met veel mensen achter de bal kon de thuisclub het in het begin nog wel belopen en met kleine overtredingen de aanvalsdrang van DSO ontregelen. Echter het voetballend vermogen van DSO was te groot voor de SVC08 en de kansen zouden komen. De eerste in de 10e minuut uit een combinatie tussen Jamas Dhanai en Jevon Blijd waarbij SVC08 verdediger Nicolas Sacro met een uiterste krachtinspanning Niels Schoonen van het scoren kon houden. De indraaiende bal uit de corner van Pim van Rijn  kon de goede SVC08 doelman Joris van Harmelen nog net onder de lat vandaan halen. Niet veel later een schoonheid van een aanval; Jevon Blijd sleept de ingespeelde bal in een tijd achter zijn standbeen door naar de vrijlopende Leslie van den Berg, deze passeert keeper v. Harmelen en op het moment dat hij de bal wil binnen schieten hoort hij het fluitsignaal van scheidsrechter Hamers. Buitenspel was de verklaring maar was dat het wel? De meningen hierover waren (zoals gewoonlijk) verdeeld. DSO accepteerde de beslissing en niet veel later was het Niels Schoonen die na de doelman te hebben omspeeld in een te moeilijke positie komt om nog doel te treffen. De druk houdt aan en na 23 minuten bezwijkt de verdediging van SVC08. Linksback Steven Schot laat een goede voorzet los, de bal valt precies over de centrale verdedigers en komt zo bij Leslie van den Berg terecht. De aanname met de borst was technisch zo goed dat hij deze bal in een tijd over de uitkomende doelman Joris van Harmelen kon tillen, een schoonheid van een goal en de terechte 0-1. Niet veel later onderschepte de slim voetbalende Ronald van der Aar de bal, Niels Schoonen speelt het leder in een tijd door op de weer diepgaande Leslie van den Berg en alleen voor de SVC08 doelman maakte deze geen fout, 0-2.  De euforie bij DSO duurde even te lang. SVC08 kwam voor de 1e keer met enkele mensen in de buurt van het strafschopgebied en zowaar scoorde spits Hans van Duivenbode, een goede en slimme speler maar vandaag een roepende in de woestijn, uit het niets de 1-2. En gelukkig voor DSO liet vlak voor rust doelman Sven Wolsheimer zien wat voor een goede doelman hij is bij een kopbal van Alex Heemskerk.

Na rust ging DSO vrolijk door met aanvallen en al snel schoot Jamas Dhanai, aan de bal een speler om van te genieten, voorlangs na een subtiel doorgekopte bal van Leslie van den Berg. Na het inbrengen door SVC08 speler Kevin Blommestijn probeerde de thuisclub wat aanvallender te gaan voetballen . Hierdoor kwam er meer ruimte waarvan vooral Jevon Blijd en Pim van Rijn van profiteerden. Het leverde veel dreigende momenten op echter DSO beet nog niet door. En in de 20e minuut kon het zomaar gebeuren dat bijna de gelijkmaker viel. Een verre inworp en de doorgekopte bal van Hans van Duivenbode zorgde voor grote paniek in de DSO verdediging. Het zou echter de enige keer zijn dat de thuisclub nadrukkelijk aan de poort rammelde. De 1-3 ontstond uit een werkelijk formidabele aanval. De pass van Niels Schoonen op Jevon Blijd was op mat, de dribbel en de teruggelegde bal van deze creatieve DSO buitenspeler mochten er wezen en de tegendraads ingeschoten bal van Pim van Rijn was ragfijn. De thuisclub legde na deze 1-3 het moede hoofd in de schoot en was niet meer in staat om iets van een slotoffensief in te zetten. Respect was er voor de tomeloze inzet van de thuisclub echter het voetballend vermogen en de volwassen manier van spelen was veel te groot. Zowel SVC08 trainer Marco Lange als DSO trainer Aart-Jan van Boksel beaamden na de wedstrijd deze conclusie.