6 oktober 2012 14:30

Lith, S.J.P.M. van

Onbekend

Klik hier voor de foto's van Joop Schutte (klik op de foto en dan kunt u door bladeren).

De herfst in Nederland wordt gekenmerkt door afwisselend mooi en guur weer. Deze wisselvalligheid was ook kenmerkend voor de wedstrijd van DSO tegen Gouda. Periodes met meer dan aanvaardbaar voetbal werden afgewisseld door slechte periodes. De vergelijking met de herfst kon zelfs doorgetrokken worden op enkele individuele spelers van DSO, soms briljant maar soms ook knullig.

Het was vandaag tevens de dag van de scheidsrechters. Het leek wel of deze terechte extra belangstelling van invloed was op de prestaties van de heer Van Lith. Hij was de meest opvallende man op het veld en meestal is dat geen indicatie voor het fluiten van een goede wedstrijd, hetgeen ook dit keer weer het geval was. Gezien dit gegeven moet gezegd worden dat DSO in vergelijking met de wedstrijd tegen Lyra  in de discipline en acceptatievermogen flinke stappen in de goede richting heeft gemaakt. Daarbij dient tevens vermeld te worden dat de foutieve beslissingen van de scheidsrechter niet van invloed waren op de einduitslag.

DSO nam direct vanaf het begin het initiatief wat al snel resulteerde in de verdiende voorsprong. De combinatie was tussen Ronald van der Aar en Niels Schoonen, deze laatste gaf de assist op Jamas Dhanai die beheerst op techniek scoorde. Raar maar waar na deze goal veranderde langzaam maar zeker het spelbeeld. Gouda kreeg meer grip op de wedstrijd zonder dat ze gevaarlijk konden worden. Verdedigend had DSO in de 1e helft haar zaken goed op orde, echter met de veroverde/onderschepte ballen werd te vaak te weinig gedaan in aanvallend opzicht. De enige keer dat de bezoekers gevaarlijk konden worden was uit een vrije trap van hun aanvoerder en beste man Laurens Borg Met een spectaculaire redding wist DSO doelman Sven Wolsheimer de bal uit zijn heiligdom te houden. Deze redding in de 30e minuut  was voor de thuisclub tevens het sein om weer het heft in handen te nemen. Ahmet Akbulut onderschepte attent de foutieve breedtepass van Gouda s linksback P. Helmond maar zijn bedoelde pass op Niels Schoonen of Leslie van den Berg was van een te matig niveau. Niet veel later zag Leslie van den Berg, door Melvin Huiskamp in balbezit gebracht,  zijn lob net langs de verkeerde kant van de paal gaan. De terecht 2-0 viel toch nog voor de pauze toen de man of the match Roeland van Vliet de bal onderschepte en deze nu wel bij Niels Schoonen bezorgde, het passeren van Gouda verdediger Nicky Ottevanger was een schoonheid van eenvoud. Gouda keeper Jeffry Vonk was nog wel de winnaar in het duel met Niels maar Leslie van den Berg was weer eens attent mee gelopen.

In de eerste 10 minuten na rust had DSO de score met 3 goals moeten uitbouwen. Echter Jevon Blijd en Ronald van der Aar konden hun riante mogelijkheden niet benutten. De 3e kans was echter wel raak toen Jevon Blijd als hoogste sprong bij een vrije trap van Niels Schoonen, 3-0. Een paar minuten later de mooiste actie van de wedstrijd. De volley van Jamas Dhanai uit een corner was technisch briljant maar de credits moeten ook naar Gouda doelman Jeffry Pronk voor zijn goed opstellen. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was en zo ook DSO trainer Aart-Jan van Boksel. Hij wisselde zowel zijn aanvoerder Niels Schoonen als Ronald van der Aar en ging rustig achterover in zijn stoel zitten. Binnen 1 minuut was het met zijn relaxte houding gedaan toen simpel balverlies van DSO een kans aan Gouda spits Laurens Borg bood. Deze kans was wel besteed 3-1. Gouda hoopte op meer maar gaf daarbij veel ruimte bij. Echter de nodige kansen werden door de DSO aanvallers niet op juiste waarde geschat. De rekening werd in de 75 minuut gepresenteerd door de 3-2 van weer Laurens Borg na enorm geklungel op het middenveld. Echter zijn dribbel met links en het binnen tikken met zijn rechter voet getuigde van veel talent. Met samengeknepen billen keek de technische staf naar een batterij van kansen/mogelijkheden van de DSO voorwaartsen waarbij de grootste voor Ahmet Acuut (vrije kopkans) en Jevon Blijd (alleen voor de keeper op de paal) waren. Echter had het ook nog gelijk kunnen worden toen alweer Laurens Borg uit de draai net voorlangs schoot. De 3 punten bleven terecht in Zoetermeer.