Scheidsrechter

Cantineau, L.E.

Accommodatie

Onbekend

Wat wil DSO? Dat was de vraag die gesteld werd na de wedstrijd aan trainer Aart-Jan van Boksel. Het antwoord sprak boekdelen

ik weet het echt niet. Deze selectie heeft in potentie alles in huis om voor het kampioenschap te spelen. Maar kampioen wordt je niet alleen op de wedstrijddagen maar ook gedurende de week op de trainingen. Elke training beter willen worden, beseffen dat je slechts als groep iets kunt bereiken, het accepteren van beslissingen van de trainer, iets van elkaar kunnen verdragen en ja, ook iets banaals als op tijd zijn voor de wedstrijden. Iedereen brengt zijn kwaliteiten in het team en als je door te laat komen buiten het team wordt gelaten heeft dat consequenties. Er moet geschoven worden waardoor er altijd minimaal een speler op een positie komt te staan waar niet zijn sterkte ligt. En last but not least iedere tegenstander meer dan serieus nemen. Dit zijn de zaken die beslissend zijn voor het behalen van promotie naar de 1e klasse en dan zorgt het geluk wat je dan afdwingt voor het laatste kleine stapje.

DSO begon nog wel acceptabel aan de wedstrijd en nam in de 10e minuut de leiding door een prima aanval. Linksback Rychairon Fecunda opende met een crossbal op Jevon Blijd, deze speelde zijn directe tegenstander uit en bezorgde de bal bij de 2e paal alwaar Niels Schoonen de 0-1 binnen gleed. Nog geen minuut later onderscheidde SEV doelman Patrick Blom zich door de pegel van Leslie van den Berg met een uiterste krachtinspanning corner te tikken. In de 10 minuten hierna creëerde DSO de nodige kansen maar door nonchalance en foutieve keuzes van de aanvallers werd daar geen enkel rendement uit gehaald. En achteraf bleek dat de bezoekers hiervoor een zware tol betaalden. SEV kwam door heel hard werken langzaam maar zeker in de wedstrijd en de zoetermeerders konden of wilden dat niet ook opbrengen. Het elftal viel uit elkaar en al in de 1e helft kreeg het 50 jarige SEV loon naar werken. Te simpel balverlies van DSO, de lange bal op de beste man van het veld spits Jan-Henk Willemse en zijn controle en beheersing zorgde voor de 1-1. Nog geen minuut later weer grote chaos in de DSO verdediging echter nu schiet Erwin Zonneveld de bal  tot opluchting van DSO over.

In de rust probeerde DSO trainer Aart-Jan van Boekel de boel weer wakker te schudden door het inbrengen van Jamas Dhanai en Vincent Wolsheimer. Slechts heel even kon men denken dat het lek boven was toen deze Jamas Dhanai een perfecte dieptebal afleverde op linkerspits Ahmet Akbulut. Echter zijn afronding met het buitenkantje was symptomatisch voor het nonchalante DSO. Vlak daarna, in de 55e minuut kregen de bezoekers de rekening gepresenteerd; een verre uittrap van SEV doelman Blom, het 3x laten stuiteren van de bal door de DSO defensie was het presentje voor Jan-Henk Willemse die dit dankbaar accepteerde, 2-1 voor de jubilaris. DSO moest nu komen maar tevens beducht zijn op de uitbraak van het hardwerkende SEV. Toch kwamen er kansen en in de 70e minuut leidde dit tot de gelijkmaker van Leslie van den Berg uit een voorzet van Jevon Blijd, 2-2. DSO ging op zoek naar de overwinning maar deed dat meer op basis van de individuele kwaliteit dan in teamverband. En het teamverband was de kracht van de thuisclub met daarbij de klasse van spits Willemse die ook in de 2e helft een ware plaag was voor de DSO defensie. Echter aan de 3-2 had hij part noch deel. Erik van Dijk werd in de 70e minuut niets in de weg gelegd en zijn voorzet bereikte invaller Rick Napmund en weer was de achterstand voor DSO een feit. Het bleef spannend tot het eind omdat SEV niet de genadeklap gaf en mocht hun keeper Patrick Bom heel dankbaar zijn dat hij de inzet van Niels Schoonen (ver in blessuretijd) wist te pareren. Deze wedstrijd stond onder de prima leiding van de nog jonge scheidsrechter Luca Cantineau. Goed om te zien dat steeds meer jonge scheidsrechters capabel genoeg zijn om wedstrijden op dit niveau te fluiten.