Overtuigende 5-1 overwinning DSO op Haaglandia

22 september 2012 14:30

Kuup, A.H.

Onbekend

Klik hier voor de foto's van Joop Schutte. (Klik op de foto en dan kunt u door bladeren)

De topper tussen DSO en het Rijswijkse Haaglandia duurde slechts 25 minuten. In die periode was Haaglandia gelijkwaardig en was uit standaardsituaties zelfs het meest gevaarlijk. In die periode lachte het geluk DSO een keer toe met een kopbal van Virgil Tjin Asjoe op de paal en kon de rijswijkse ploeg hun aanvoerder en spits Che Jenner nog wel bereiken. Echter Rikkert Pilaar kreeg met de minuut meer grip op zijn directe tegenstander (Che Jenner) en groeide uit tot de belangrijkste en beste speler van DSO en werd terecht uitgeroepen tot ‘man of the match‘. Hij haalde de angel uit het spel van Haaglandia en stond gedurende de gehele wedstrijd aan de basis van menige aanval. Hij werd daarbij op een meer dan voortreffelijke manier gesecondeerd door zijn kompaan in de defensie Jay Weber en Ronald van der Aar, die op het middenveld de baas was. Dit gaf aan de meest creatieve spelers van de zoetermeerse ploeg alle gelegenheid om hun ding te doen en waar dat toe leidde heeft Haaglandia aan den lijve ondervonden.

Het kantelpunt van de wedstrijd was de 25e minuut in de 1e helft. Op de eigen achterlijn begon DSO aan een hogeschool aanval; al combinerend stak de thuisploeg het halve veld over zonder dat Haaglandia een kans had om de bal te beroeren laat staan te veroveren. Jevon Blijd had de laatste man moeten zijn maar gleed uit. Hij was echter nog wel in staat om de bal bij Jamas Dhanai te krijgen en deze technisch zeer vaardige speler scoorde beheerst in de linker benedenhoek de 1-0. Vanaf dat moment was DSO de baas op het veld. Slechts een paar minuten later een wervelende combinatie tussen Ahmet Akbulut (middels een lepe steekpass) en Niels Schoonen met als eindstation Leslie van den Berg, 2-0. En nog geen minuut later verrichte Haaglandia doelman Nicky van Sprang een grootse redding op een inzet van Jevon Blijd. Haaglandia trainer Maurizio Ceccucci bracht de meer aanvallend ingestelde Andre Rumampuk in het veld om de bakens te verzetten. Echter ook deze speler was niet in staat om de verhoudingen in het veld te wijzigen.
Al in de 3e minuut van de 2e helft besliste Ahmet Akbulut de wedstrijd. Deze goal was een kopie van de 2-0 van DSO, alleen de rolverdeling anders. De steekpass was nu van Niels Schoonen op Jevon Blijd en Ahmet het eindstation. Na deze 3-0 stribbelde Haaglandia nog even tegen middels een goede goal van Karam Boekhari na een prima pass van de eerder ingevallen Andre Rumampuk. Als de bezoekers nog enige hoop koesterden werd deze een paar minuten later wreed de kop ingedrukt. De slimme Ahmet Akbulut stond aan de basis en Leslie van den Berg (wat een fantastisch loopvermogen heeft deze speler) weer de afmaker 4-1. De rijswijkers gingen hierna alles of niets spelen en mag DSO wel dankbaar zijn dat het wat slordig werd in de afwerking. Nu bleef het bij een technisch hoogstandje van aanvoerder Niels Schoonen die de bal volley in de verre hoek werkte na een weergaloze actie van Jevon Blijd. Na iets meer dan 90 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter Kuup officieel een einde aan het koploperschap van Haaglandia en was Aart-Jan van Boksel een meer dan tevreden trainer.