Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

15 september 2012 14:30

Knetsch, J.

Onbekend

Na de matige vertoning tegen Lyra nam DSO vooral revanche op zichzelf. Nu wel een geconcentreerd en gedisciplineerd spelend elftal tegen een tegenstander die ook probeerde te voetballen als het kon. DSO begon voortvarend, vroeg drukzettend was DSO in de eerste 10 minuten al 3x gevaarlijk. Eerst Ronald van der Aar die uit de draai net naast schoot, daarna scoorde Leslie van den Berg bij de 2e paal maar scheidsrechter Knetsch keurde deze goal ten onrechte af wegens buitenspel en ten slotte haalde een HVC’10 verdediger de bal voor de doellijn weg nadat Jevon Blijd de doelman reeds had gepasseerd. Trainer Bert de Best greep in en liet de thuisclub wat meer vanuit een verdedigend concept voetballen en in de 13e minuut kreeg het een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen. HVC’10 spits Leroy Smits benutte goed de ruimte achter de DSO verdediging maar verloor het duel van doelman Sven Wolsheimer. Het 2e deel van de 1e helft was het minst aantrekkelijk voor de toeschouwers. Echter juist in deze periode kwam de thuisclub op voorsprong. De pass van Remko Koornhof was spatzuiver en het intikken van HVC spits Jurgen Wambout technisch fraai, 1-0. Met deze onterechte stand gingen beide teams rusten.
De zoetermeerse HVC’10 trainer Bert de Best zei na de wedstrijd dat DSO verdiend had gewonnen omdat ze als team verder zijn maar vooral door het surplus aan individuele kwaliteit. De 2e helft was het bewijs voor zijn gelijk. Vanaf het begin werd de thuisclub opgejaagd en de kansen kwamen. Direct na rust een afstandschot van Ronald van der Aar, net naast. Een handbal in het strafschopgebied die de prima scheidsrechter anders interpreteert dan DSO. Echter in de 54 minuut is het raak; Jevon Blijd mag op rechts voorzetten en Leslie van den Berg neemt de bal in een tijd op zijn rechter voet, een schoonheid 1-1. Na deze gelijkmaker vindt aanvoerder Niels Schoonen het tijd om zich nadrukkelijk met het spel te bemoeien. Eerst tikt Leslie van de Berg de bal naast na een prachtige actie van Niels en vlak daarna schiet hij een vrije trap net naast de verkeerde kant van de paal. Jevon Blijd denkt dan, als jullie het niet doen doe ik het maar. Hij mag van de rechter kant vrij naar binnen komen en verrast vriend en vijand met een bijzonder fraai schot in de korte hoek 1-2. HVC’10 moet nu komen en wordt daarbij geholpen door doelman Sven Wolsheimer en de scheidsrechter. Na onnodig hands geeft de scheidsrechter terecht een gele kaart. Terwijl deze nog met zijn administratie bezig is schiet Rick Voskamp de bal in het lege doel 2-2. In tegenstelling tot vorige week nu wel de juiste reactie. De beslissing accepteren en verder gaan met goed voetballen. DSO aanvoerder Niels Schoonn zorgde voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd door de bal, na een verdediger fraai te hebben gepasseerd met een majestueuze stift over de keeper heen te tillen 2-3. Er zijn maar heel weinig spelers die zoveel touch aan een bal kunnen geven. Even later een functionele panna van weer Niels Schoonen aan de linkerkant, een prima pass op Leslie van den Berg die hiermee meer had moeten doen. En de thuisclub, deze kon slechts met een goede poging vanaf de middellijn nog gevaarlijk worden.