Greveling, A.S.

Onbekend

Klik hier voor de foto's van Joop Schutte (klik op de foto om door te bladeren)

sv DSO heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen LYRA uit de Lier, de favorietenrol, die zij van tevoren was toebedeeld, verre van waar kunnen maken.

In een knotsgekke wedstrijd met 3 (!!) gemiste penalty’s (1 van DSO en 2 van Lyra) werd met 1-2 verloren.

DSO nam vanaf het begin het initiatief in handen en dit resulteerde al in de 2e minuut voor gevaar voor het LYRA doel.

In de 8e minuut kwam de bal uit een pass van Steven Schot bij Niels Schoonen, die een actie inzette, maar door een overtreding door Rick Voskamp onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter van dienst, de heer Greveling , twijfelde geen moment en deponeerde de bal op de stip.

Leslie van den Berg miste echter de kans voor de vroege voorsprong.

DSO bleef het initiatief houden, maar speelde te vaak de lange bal en was slordig in de afwerking.

LYRA kwam steeds meer in de wedstrijd, mede door veelvuldig opkomen van rechterspits Bob Zwinkels, die veel te veel ruimte kreeg van back Steven Schot.

In de 20e minuut een scrimmage in het strafschopgebied waarbij scheidrechter Greveling, die in het vervolg van de wedstrijd steeds meer de aandacht op zich zou vestigen, een  overtreding van aanvoerder Mike Hollenkamp zag op Stefan Harskamp.

De leidsman besliste tot wederom een penalty.

Ook deze penalty werd niet benut en door doelman Sven Wolsheimer uit het doel geranseld.

Gedurende de eerste helft kreeg DSO nog een aantal kansen maar de ruststand bleef zoals werd begonnen, 0-0.

De tweede helft begon direct met een levensgrote kans voor linkerspits Jevon Blijd.

Een foutieve bal aanname van een LYRA verdediger zorgde dat Jevon Blijd de bal plotseling voor de voeten kreeg, maar oog in oog met de keeper en geschrokken door de kans, schoot hij de bal hoog over.

In de 50e minuut een vrije trap van Niels Schoonen, die op de lat belandde.

DSO bleef aandringen, maar van goed combinatiespel was geen sprake.

In de 54e minuut overtreding van verdediger Rikkert Pilaar, wat naast een tweede gele kaart en dus rood, weer een penalty voor LYRA opleverde.

Ook deze penalty werd door doelman Sven Wolsheimer uit het doel gewerkt.

In de 63e minuut een dieptepass vanuit de LYRA defensie op spits Stefan Harmsen werd door assistent scheidsrechter van DSO, Ivar Wolsheimer, beoordeeld als buitenspel, maar leidsman Greveling wuifde dit weg en Harmsen scoorde de 0-1.

Grote consternatie bij alles wat DSO was.

Vanaf de aftrap had DSO direct een kans om langszij te komen.

Niels Schoonen liet de bal echter te ver van zijn voet stuiten, waardoor keeper Tom Binnendijk dit gevaar nog kon keren.

LYRA probeerde na de voorsprong direct het tempo uit de wedstrijd te halen.

Trainer Aart-Jan van Boksel wisselde rechtsback Melvin Huiskamp voor aanvaller Ahmet Akbulut .

Deze liet direct van zich spreken door een goede loopactie en een splijtende pass op de tot dan – te – onzichtbare Jevon Blijd.

De snelle spits liet zijn direct tegenstander zijn hielen zien en scoorde beheerst de 1-1.

DSO ging voor een beter resultaat en zette LYRA onder druk. De kansen kwamen wel maar werden niet benut en zoals de voetbalwet dan geldt scoort dan vaak de tegenstander.

Ook was dat hier het geval.

Een dieptepass, die door assistent scheidsrechter Ivar Wolsheimer, beoordeeld werd als buitenspel, werd wederom weg gewimpeld door scheidsrechter Greveling en was het spits Harmsen, die voor de 1-2 zorgde.

Alles wat DSO was, ging af op leidsman Greveling, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een directe rode kaart voor aanvoerder Hollenberg, die daardoor al vroeg in het seizoen voor een aantal wedstrijden geschorst zal worden.

In het verdere verloop van de wedstrijd werden de spelregels zoals uit het boekje gehanteerd door de scheidsrechter wat veel kwaad bloed bij DSO veroorzaakte, maar nog erger, resulteerde in onnodige gele kaarten.

In de slotminuten kreeg DSO nog kansen uit een drietal corners van Niels Schoonen.

Uit één van deze corners werd de bal duidelijk door een verdediger van LYRA met de hand beroerd, maar deze keer besloot de schedsrechter niet tot een penalty en was de eerste nederlaag in het seizoen  voor DSO een feit.

Volgende week wacht DSO de uitwedstrijd tegen HVC’10 in Hoek van Holland. Aanvang 14.30 uur