DSO wint verdiend openingswedstrijd met 3-1 van Kagia

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse C

1 september 2012 14:30

Wijling, R.

Onbekend

Na een goede voorbereidingsperiode met 3x winst in de beker en een goede wedstrijd tegen hoofdklasser Argon toog DSO met optimisme naar Kagia. En al snel kwam DSO erachter dat er niet zo open wordt gevoetbald als het om de punten gaat. Met constant 8 veldspelers achter de bal werden de ruimtes klein gehouden, balbezit was geen issue voor Kagia. De opgave voor de zoetermeerders werd er niet eenvoudiger op toen de thuisclub al na 5 minuten op voorsprong kwam. Een knullig weggegeven uitbal, een verre inworp en een slapende verdediging gaf spits Rutger Goudriaan alle gelegenheid om uit de draai te scoren, 1-0 Het was de 1ste keer dat Kagia de middellijn  over kwam. Het balbezit voor DSO liep in de 1e helft op tot meer dan 80% maar echt gevaarlijk kon DSO ook niet worden. Daarvoor was het tempo te laag en de passing te onnauwkeurig. De gelijkmaker viel dan ook uit een corner; het schot van Leslie van den Berg kon nog wel gestopt worden door de doelman maar de rebound werd een prooi voor de attente Jevon Blijd 1-1. DSO drong aan om nog voor de rust op voorsprong te komen maar verder dan een schot op de paal, uit een 100% kans, kwamen de zoetermeerders niet.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Weer een aandringend DSO maar helaas waren onze spitsen niet attent genoeg. En raar maar waar na 1 uur kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Kagia drong aan met een 3-tal corners op rij. Het gevolg was dat er iets meer ruimte kwam en daarvan profiteerde DSO Weer waren dezelfde spelers die de hoofdrol opeisten, echter nu was Jevon Blijd de voorbereider en de in de spits opgedoken Leslie van den Berg de afmaker, een meer dan verdiende voorsprong van 1-2. Kagia moest nu wel meer de aanval zoeken maar erg enthousiast gebeurde dat niet. Daarbij valt het ook niet mee om in plaats van de bal lukraak naar voren te schieten deze bij een medespeler te krijgen. Echter ook DSO deed te weinig met de ruimtes die de thuisclub nu wel weg moest geven. Slechts Niels Schoonen benutte in de 90 minuut de ruimte optimaal na een prima steekpass van Leslie en bracht zo de 1-3 eindstand op het scorebord. DSO trainer Van Boksel vatte de wedstrijd terecht als volgt samen: “3 punten in de pocket en op naar de volgende wedstrijd“.