Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's.
(met dank aan Hans van der Spoel)

Ondanks een verdiende 2-4 overwinning op Nootdorp degradeerde DSO naar de 2e klas, omdat ook FC Breukelen won van RCL. Breukelen pakte daardoor ook de 3e periodetitel, maar dat is een titel zonder waarde omdat het via de nacompetitie het verblijf in de eerste klasse moet zien te continueren.

Voor DSO waren de druiven zuur, maar de ploeg is niet vandaag gedegradeerd of vorige week, door de opmerkelijke overwinning van FC Breukelen op Nootdorp. De degradatie is vooral te wijten aan de eigen grilligheid. Het verschil tussen de wedstrijden met en zonder bezieling was te groot. Als DSO er echt voor ging dan leverde dat direct punten op, maar zeker na de winterstop ontbrak te vaak het heilige vuur. Illustratief en onderscheidend van de concurrentie zijn de twee nederlagen van DSO tegen Leonidas, de enige overwinningen die de Rotterdammers dit seizoen behaalden.

Gelukkig heeft DSO op positieve wijze afscheid genomen van de eerste klas. Tegen Nootdorp was de knipperbol weer aan en stond er een ploeg die knokte voor de punten en voor elke meter grond. Na een aftastende beginfase kwam DSO na 12 minuten enigszins gelukkig op voorsprong. De ijverige Pim van Rijn schoot op het doel van doelman Michael Verhoeff maar de deels geblokte bal kreeg een vreemde curve mee en verdween over Verhoeff heen in het doel, 0-1. Een kwartier later leek Nootdorp de stand gelijk te trekken. Nonchalant verdedigen van doelman Wolsheimer zette Nootdorp vrij voor het doel, maar de bal werd recht in de voeten van de op de doellijn staande Mike Hollenberg geschoten. De daarop volgende DSO-counter betekende 0-2 toen Jeffrey Flohr de voorzet van Niels Schoonen binnen schoot. Op vergelijkbare wijze kwam DSO 5 minuten voor rust op 0-3 door weer Jeffrey Flohr. Eerst ontsnapte DSO aan een tegengoal toen de bal door Nootdorp in vrije positie net naast werd geschoten. Routinier Richard Lodder taxeerde direct daarna een lange bal verkeerd en liet zich verrassen door Flohr die de bal over Verhoeff heen in het doel lobde. De ruststand bij RCL-FC Breukelen (0-1) temperde echter het Zoetermeerse enthousiasme.

Na rust ging DSO op dezelfde voet door en in de 48e minuut werd alle Nootdorpse hoop op een beter resultaat de bodem ingeslagen. Lucas Donoso Perez brak op links uit en gaf de bal op maat aan de op rechts inkomende Pim van Rijn die de bal in één keer uit de lucht nam en met buitenkant schoen een beauty van een doelpunt liet aantekenen, 0-4. De wedstrijd was gespeeld en zakte in. Nootdorp kwam tot een enkele plaagstoot, maar pas in de 70e minuut leverde dat series werk voor doelman Wolsheimer op maar geen doelpunt. In het laatste kwartier leefde de wedstrijd weer op en kregen beide ploegen serieuze mogelijkheden om te scoren. DSO vermorste uitgespeelde kansen vrij voor doelman Verhoeff en Nootdorp was gevaarlijk uit enkele corners. In de 84e minuut redde invaller Jeffrey Aarts de Nootdorpse eer na een goed uitgespeelde aanval. Twee minuten later herhaalde hij dit en stond er met nog circa 5 minuten te gaan ineens 2-4 op het scorebord. Verder kwam Nootdorp niet en het was blij dat DSO in blessuretijd nog twee riante mogelijkheden liet liggen.

2-4 bleek ook de uitslag bij RCL-FC Breukelen te zijn, waardoor de degradatie van DSO een feit was. Uithuilen en op nieuw beginnen luidt het gezegde, maar wel nadat er collectief en individueel eens goed in de spiegel wordt gekeken en lering wordt getrokken uit dit seizoen. Na 26 wedstrijden sta je op de plaats waar je hoort te staan, maar toch overheerst het gevoel dat degradatie niet nodig was geweest.