Etten, H.J.M. van

Onbekend

Klik hier voor de foto's
(met dank aan Hans van der Spoel)

Ondanks het 3-3 gelijkspel tegen kampioen Smitshoek is DSO door de opmerkelijke 8-1 overwinning van Breukelen op Nootdorp op de voorlaatste plaats beland, een plaats die aan het einde van het seizoen directe degradatie naar de 2e klas betekent.

Vooraf leken er kansen te zijn voor DSO tegen de kampioen, zeker als de ploeg er van het begin af aan vol voor zou gaan. Dit laatste ontbrak er echter aan, zeker in de eerste helft die meer weg had van een gezapig zomeravond partijtje maar dan zonder zomerse temperaturen. DSO bood Smitshoek alle gelegenheid om de bal rustig rond te spelen en uit te breken als de gelegenheid er was. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor Smitshoek, maar ook zij toonden dat de echte scherpte er af was na het behaalde kampioenschap. DSO creëerde slechts een enkele mogelijkheid. Jeffrey Flohr kopte voorlangs na een voorzet van de uitgebroken Niels Schoonen en vlak voor rust liep Schoonen zich vast op weg naar het doel. De 0-0 ruststand was daarmee eenvoudig verklaard.

Toen de ruststand van Breukelen – Nootdorp bekend werd (4-0) dacht iedereen dat dit voor DSO het sein zou zijn om alsnog volle bak te gaan. Het was echter Smitshoek dat het beste uit de kleedkamer kwam maar tot tweemaal toe strandde op doelman Wolsheimer. Toch nam DSO in de 54e minuut de leiding toen Dennis van den Berg de bal na goed storen de bal veroverde en voorgaf op Jeffrey Flohr, die bij de eerste paal de 1-0 binnen tikte. Eindelijk wat beleving, maar dit bleek van korte duur. Na een uur spelen leek doelman Wolsheimer gehinderd te worden bij het wegwerken van de bal, die opnieuw werd ingeschoten en van dichtbij door Ricardo Merrelaar werd binnen gewerkt, 1-1. Nog geen 10 minuten later kwam Smitshoek zelfs op voorsprong toen Tom Achterberg na een snelle uitbraak van de 1-2 aantekende. Dankzij een typische Pim van Rijn rush langs de lijn kwam DSO in de 78e minuut weer op gelijke hoogte. Zijn voorzet werd door Jeffrey Flohr in één keer binnen geschoten, 2-2. De dood of de gladiolen zou je nu denken, maar nee het was weer Smitshoek dat op voorsprong kwam. DSO kreeg de bal achterin niet weg en John de Ronde rondde af, 2-3. Met nog een paar minuten te gaan leek DSO wakker te worden. Mike Montanus schoot hard maar rakelings naast de verre kruising en in de blessuretijd kwam DSO weer op gelijke hoogte toen Leslie van den Berg van dichtbij de 3-3 binnen tikte. Dezelfde speler had kort daarna nog matchwinner kunnen worden maar voor open doel ging de bal over in plaats van er in.

Deze wedstrijd was een goede samenvatting van dit seizoen. Wedstrijden zonder beleving en bezieling zoals de eerste helft, oplevingen zoals bij de eerste twee doelpunten en uiteindelijk niet thuis geven als het moet en kan. Nog één wedstrijd en dan weet DSO waar het aan toe is: de 2e klas of toch nog een herkansing. Voor die herkansing zal volgende week tegen Nootdorp toch echt alles uit de kast moeten en hopen op een misstap van Breukelen.