Kranendonk, L.J.

Onbekend

Klik hier voor de foto's.
(met dank aan Hans van der Spoel).

Door de 1-2 overwinning in en op Spijkenisse en de andere uitslagen behoudt DSO een minieme kans op direct lijfsbehoud. Na een 1-1 ruststand bleek de fraai uitgespeelde goal van Dennis van den Berg voldoende om de 3 punten mee te nemen in de bus naar Zoetermeer.

Voor aanvang van de wedstrijd viel de blik op het “schaduwteam” van DSO met geblesseerden en geschorsten dat bij elkaar langs de lijn stond: Leslie van den Berg, Vincent Wolsheimer, Richard Hilekes, Patrick van der Spoel en Elliot Pattinama. Stefan Stam speelde weer met het tweede team mee. Trainer Piet van Duijn moest dus weer improviseren om tot een opstelling te komen.

In een gelijkopgaande eerste helft was de eerste mogelijkheid voor DSO. Een vrije schop van Jordy Bregman draaide gevaarlijk in maar werd slechts geschampt door Mike Hollenberg, waardoor de bal voorlangs ging. Ook Spijkenisse kreeg mogelijkheden maar het was onzuiver in de afwerking. Na ruim een kwartier spelen bleef Niels Schoonen net buiten het strafschopgebied van Spijkenisse enigszins gelukkig in balbezit. Maar zijn vervolg was fraai, want van buiten het strafschopgebied lobde hij de bal met uiterste precisie over de kansloze doelman Danny Voets heen, 0-1. Spijkenisse zette aan, maar trof doelman Sven Wolsheimer diverse keren op haar weg. In de 22e minuut trok de thuisploeg de stand gelijk toen de DSO-achterhoede uiteen gespeeld werd en de vrijstaande Jorn Berkelaar de bal in de hoek schoof, 1-1. Het spel golfde lange tijd heen en weer zonder dat beide ploegen tot echte uitgespeelde mogelijkheden kwamen.

Na rust kwam Spijkenisse gevaarlijk uit de startblokken. Eerst redde Wolsheimer en de weer ingebrachte bal werd vervolgens vrij voor het DSO-doel maar rakelings naast geschoten. Het evenwicht tussen beide ploegen herstelde zich echter vrij snel, Beide ploegen grossierden echter in balverlies, waardoor er weinig kansen op doelpunten ontstonden. Tegenvaller voor DSO was het uitvallen van Niels Schoonen in die periode met een hamstringblessure. Halverwege de tweede helft was daar ineens een prachtige aanval van DSO over links. Lucas Donoso Perez werd met een streekbal vrijgespeeld en zijn op maat teruggelegde bal werd door Dennis van den Berg dankbaar binnen geschoten, 1-2. Nu moest Spijkenisse weer. De ploeg wilde wel en kreeg ook kansen, maar het manco van dit seizoen werd ondubbelzinnig duidelijk want een aantal vrije kansen werd jammerlijk naast en over het doel van DSO gewerkt. Aan de andere kant kreeg DSO meer ruimte maar door onzuiverheid in de passing en een tekort aan aansluitende spelers werd deze ruimte niet benut om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na het eindsignaal van scheidsrechter Kranendonk was er echter niemand aan DSO-zijde die daar nog over treurde. Door de overwinning komt DSO weer iets dichter bij de veilige 10e plaats, maar het gat met Vitesse Delft bedraagt nog altijd 5 punten.

Omdat FC Breukelen won bij kampioen Smitshoek heeft DSO echter ook geen afstand kunnen nemen van de directe degradatieplaatsen. Het blijft dus spannend, maar zolang je geen 4 punten uit een wedstrijd moet halen is er een kans volgens Gert-Jan Verbeek. Over 14 dagen op Bevrijdingsdag (!) ook maar de punten pakken van kampioen Smitshoek? Wie zal het zeggen, het kan nog steeds.