DSO volledig door het ijs tegen BVCB (0-3)

14 april 2012 14:30

Perk, E. van der

Onbekend

Klik hier voor de foto's (met dank aan Hans van der Spoel).

Slechts het eerste kwartier was er sprake van een wedstrijd. Wat DSO daarna liet zien was ver beneden peil en het mocht BVCB en doelman Wolsheimer dankbaar zijn dat er na 90 minuten slechts 0-3 op het scorebord stond.

DSO heeft de laatste weken alles weg van een knipperbol: aan – uit, aan – uit. Vandaag was het na de hoopgevende wedstrijd van vorige week tegen Vitesse Delft weer “uit”. Het eerste kwartier was door defensieve missers van beide kanten nog leuk om naar te kijken en een 2-2 stand had op dat moment niet vreemd geweest. Niels Schoonen passeerde in de eerste drie minuten tot tweemaal toe BVCB doelman Gaerthe, maar kon de bal daarna niet in het doel krijgen en een lob van Lucas Donoso Perez ging maar net over. Ook BVCB kreeg goede mogelijkheden, maar strandde op doelman Wolsheimer en eenmaal ging de bal voorlangs een vrijwel verlaten doel. Na dit eerste kwartier zakte de wedstrijd in en verzandde in een gezapig potje. DSO oogde apathisch, dekte op grote afstand van de tegenstander en liet alles gebeuren. In balbezit werd slechts een smalle middenstrook benut, waardoor de zijkanten een heerlijk open veld opleverden voor de BVCB flanken. BVCB kreeg door dat er wat te halen viel en pakte het initiatief. De openingstreffer van BVCB kon dan ook niet uitblijven. Alleen voor doelman Wolsheimer tekende Vincent Reuver in de 25e minuut de 0-1 aan. De achterstand was voor DSO echter geen prikkel om tot leven te komen. Pas in de 39e minuut kwam de ploeg weer eens tot een geslaagde aanval, die uiteindelijk niet meer opleverde dan een corner. Ook BVCB had het vizier niet op scherp staan, tekenend was de slappe wijze waarop de bal vlak voor rust voor een vrijwel leeg doel werd ingeschoten en Wolsheimer alsnog kon redden.

Naar wat er zich in de kleedkamer afspeelde kunnen we alleen maar gissen, maar al snel werd duidelijk dat dit niets had veranderd aan de instelling waarmee de DSO in het veld stond. BVCB kreeg diverse kansen, maar strandde steeds weer op Wolsheimer of verprutste zelf de mogelijkheden. In de 61e minuut leek DSO uit het niets gelijk te komen toen invaller Jeffrey Flohr doelman Gaerthe passeerde maar zijn schotje uit de doelmond gewerkt zag worden. Zijn daden bleken ook vandaag weer kleiner dan zijn woorden. Na diverse riante mogelijkheden te hebben gemist, besliste BVCB in de 73e minuut de wedstrijd toen Vincent Reuver zijn tweede treffer binnen schoot na een snelle aanval over links, 0-2. In de 79e minuut werd het nog 0-3 door Jeremy de Hoog die profiteerde van de defensieve chaos bij DSO, dat in de tweede helft ook aanvallend vrijwel niets kon brengen.

Rechtstreekse handhaving is door deze nieuwe nederlaag vrijwel onmogelijk geworden. DSO dient alle zeilen bij te zetten om nacompetitie voor lijfsbehoud veilig te stellen, ook omdat Breukelen weer langszij is gekomen door een overwinning op Spijkenisse. De ploeg zal dan wel een aantal weken achter elkaar dezelfde instelling moeten tonen als tegen Breukelen en Vitesse Delft en de knipperbol ergens ver weg achter slot en grendel moeten stoppen.

DSO speelde in de volgende opstelling

Wolsheimer

Antonie (55: Heijdt) – Hollenberg – Windhorst – Huiskamp

Van Rijn – L. van den Berg – Bregman – Donoso Perez (80: van Deursen)

D. van den Berg (60: Flohr) - Schoonen

Ook zaterdag-2 stond na afloop met lege handen. Twee minuten voor tijd leidde DSO nog met 2-0, maar ging toch nog met 2-3 ten onder tegen Ter Leede, dat daarmee het kampioenschap binnen haalde.