Collectief falen van DSO tegen Leonidas (6-0)

Graaf, J. van de

Onbekend

Klik hier voor de foto's
(met dank aan Hans van der Spoel).

Ondanks een gretig begin keek DSO bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Opzichtig collectief falen in de tweede helft resulteerde uiteindelijk in een blamerende 6-0 nederlaag tegen hekkensluiter Leonidas.

De wedstrijd van vorige week tegen FC Breukelen gaf weer hoop voor de nabije toekomst. Vandaag heeft deze hoop helaas weer een forse dreun gekregen. Een 6-0 nederlaag valt op geen enkele manier toe te schrijven aan een scheidsrechter, het vroege aanvangstijdstip of andere omstandigheden, maar komt volledig voor rekening van de ploeg zelf.

DSO begon wel gretig en had een groot deel van de eerste helft een veldoverwicht, maar Leonidas was veel scherper en creëerde de beste mogelijkheden via snelle counters. Beide doelpunten voor rust kwamen echter op dubieuze wijze tot stand. De tweede helft begon ook weer met een goede mogelijkheid voor DSO maar gaf naarmate de tijd verstreek een steeds onsamenhangender opererend DSO te zien dat niet de indruk wekte als team tegen degradatie te vechten. Leonidas leefde zich uit in de Zoetermeerse speeltuin en wreef na het laatste fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter van de Graaf de ogen uit bij het zien van de 6-0 eindstand. Na al eerder de eerste overwinning van het seizoen te boeken bij DSO werd tegen DSO ook de tweede overwinning (en eerste thuisoverwinning) geboekt. Er viel weinig op af te dingen. Jammer (of triest?) ook voor het toch weer in ruime mate aanwezige DSO publiek.

Volgende week wacht Vitesse Delft dat in de heenwedstrijd een punt meenam uit Zoetermeer. Met nog 5 wedstrijden te gaan en 9 punten achterstand op de veilige 10e plaats dient DSO zich volledig te richten op het veilig stellen van een P/D plaats en het ontlopen van directe degradatie, meer lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

V. Wolsheimer (72: Antonie) – van der Spoel – Hollenberg – Stam

Flohr – L. van den Berg – Windhorst – Montanus (70: Bregman)

D. van den Berg (65: van Rijn) – Schoonen

Zaterdag 2 speelde met 1-1 gelijk tegen Vitesse Delft. Koen Bakker opende voor rust uit een strafschop de score en ver in de tweede helft kwam Vitesse Delft op gelijke hoogte.