Greveling, A.S.

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's (met dank aan Hans van der Spoel)

Door de ruime overwinning op FC Breukelen blijft DSO in de race om lijfsbehoud. Gesteund door een 0-2 voorsprong kwam de ploeg na de rust goed uit de kleedkamer. Met een gezonde dosis strijdlust en vooruit voetballend werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven maar uitgebreid tot een verdiende 0-4 overwinning.

Beide ploegen begonnen rommelig en slaagden er in de beginfase niet in om een fatsoenlijke aanval op de prima grasmat van Breukelen te leggen. De gastheren hadden een licht veld overwicht, maar de eerste goede aanval van de wedstrijd kwam van DSO en was in de 19e minuut gelijk raak. Een bekeken balletje van Niels Schoonen op Dennis van den Berg, een prima voorzet op Mike Montanus en de 0-1 was een feit. DSO kwam wat beter in het spel en een paar minuten later strandde Leslie van den Berg in het zicht van de haven, toen hij de bal net niet genoeg vaart mee kon geven langs doelman Alex Sacca. Deze doelman verkeek zich na ruim een half uur spelen op een prachtige vrije schop van Niels Schoonen. De doelman kwam zijn doel al uit om de bal te onder­scheppen, maar Schoonen krulde de bal vervolgens onverwachts de voorste kruising in, 0-2. DSO controleerde meer en meer de wedstrijd en de voorsprong werd ongehavend mee de kleedkamer in genomen.

Met de wedstrijd tegen FC Rijnvogels in het achterhoofd was het de vraag hoe DSO de kleedkamer uit zou komen voor de tweede helft. Tot geruststelling van de weer in behoorlijke aantallen aanwezige supporters zat het vandaag goed! De ploeg nam direct het initiatief en creëerde legio mogelijkheden waardoor doelpunten niet uit konden blijven. Een vrije schop van Leslie van den Berg werd moeizaam weg gebokst door de doelman en vlak daarna ging broer Dennis onderuit toen hij een voorzet vanaf links binnen wilde schieten. De daarop volgende uitval van FC Breukelen via de razendsnelle Deen Embricqs werd op de valreep onderbroken maar bleek uiteindelijk het laatste gevaarlijke wapenfeit van de gastheren. DSO bleef het initiatief houden en vooral vooruit voetballen. In de 53e minuut kreeg Niels Schoonen de bal in de diepte aangespeeld en alleen voor de doelman rondde hij af met een fraaie voetbeweging, 0-3. Ongeveer 10 minuten voor tijd was het pleit definitief beslecht toen DSO weer eenvoudig door de vijandelijke defensie sneed en Niels Schoonen de bal in één keer op de schoen nam voor de 0-4. Wat je van ver haalt is lekker, luidt het gezegde en dat geldt zeker voor deze hoognodige overwinning. DSO leeft nog (of weer?) en het vertoonde spel in combinatie met strijdlust geeft de burger weer moed voor de nog resterende 6 finales.

Volgende week wacht hekkensluiter Leonidas in Rotterdam, dat zijn enige overwinning tot nu toe boekte tegen DSO in Zoetermeer! Dit vraagt om revanche en als de ploeg van Piet van Duijn vanaf het begin weer net zo goed bij de les is als vandaag dan gaan de punten mee terug naar Zoetermeer.

Let op: deze wedstrijd begint al om 13.00 uur!

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

Van der Spoel – Hollenberg – V. Wolsheimer

Heidt (46: van Rijn) – Windhorst – L. van den Berg – Huiskamp (72: Flohr) – Montanus

D. van den Berg – Schoonen

Zaterdag-2 leverde ook een prima prestatie door met 10 man een 3-1 achterstand goed te maken. De 1-0 voorsprong (Pieterman) werd door Quick Boys 3 omgezet in een 3-1 achterstand. Na de rode kaart voor Rick Harteveld kwam DSO met 10 man knap terug en via doelpunten van Wailon Weisglass en Stefan Stam werd alsnog een punt mee naar huis genomen (3-3).