DSO op degradatieplaats na nederlaag tegen Alexandria ’66 (1-2)

17 maart 2012 14:30

L. Wagner

Onbekend

Klik hier voor de foto's (met dank aan Hans van der Spoel)

DSO is door de (onnodige) nederlaag tegen Alexandria ’66 gezakt naar de 13e plaats, die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Met de komende twee uitwedstrijden tegen FC Breukelen en Leonidas voor de boeg en 7 punten achterstand op de veilige plaatsen is het dus alle hens aan dek voor de ploeg van Piet van Duijn.

Zeker de eerste helft speelde DSO best redelijk, maar de echte scherpte ontbrak en de ploeg straalde ook niet het heilige vuur uit om te overleven. Ook Alexandria kampt al een aantal weken met hetzelfde probleem maar verkeert in een luxere positie dan DSO. De ploeg heeft de eerste periodetitel op zak maar de kampioenskansen zijn vrijwel uit beeld verdwenen. Vooraf een ideale tegenstander voor DSO om eens flink van leer te trekken en de mouwen op te stropen. De op het laatste moment opgeroepen scheidsrechter Louis Wagner had echter een rustige middag en hoefde nauwelijks op te treden tegen beide ploegen. Na 8 minuten had Niels Schoonen de 1-0 op zijn schoen, maar vrij voor het doel strandde hij op de Rotterdamse doelman Lopes da Silva. De wedstrijd kabbelde voort en kwam nooit echt los. Het meeste gevaar van Alexandria in de eerste helft veroorzaakte DSO zelf na een slechte uittrap van doelman Wolsheimer en een ondoordachte terugspeelbal van Pim van Rijn. DSO kwam zelf na de openingsfase ook maar tot een enkele mogelijkheid. Een vrije schop van Charlie Windhorst was een prooi voor doelman Lopes da Silva en een kansrijke uitbraak van DSO liep stuk op een misverstand tussen Niels Schoonen en Leslie van den Berg. De 0-0 ruststand is daarmee snel verklaard.

Na rust was de eerste mogelijkheid weer voor DSO, toen Niels Schoonen al of niet vanuit buitenspel door mocht gaan en de doelman omspeelde, maar in tweede instantie alsnog op de keeper strandde. In de 57e minuut ontsnapte DSO aan een achterstand toen Alexandria de paal raakte. Het gemis aan scherpte bij Alexandria bleek in de 69e minuut toen men een 3 tegen 2 overtal situatie niet uit wist te spelen. Vlak daarna zette de ingevallen Joël Da Veiga Martins alsnog de 0-1 op het scorebord toen hij de bal net buiten bereik van Sven Wolsheimer in de verre hoek kopte, 0-1. DSO probeerde het wel maar leek pas in de laatste 10 minuten echt te ontwaken. Doelman Lopes da Silva liet een op het eerste gezicht eenvoudig schot los en de weer hardwerkende en alom aanwezige Mike Montanus was er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten, 1-1. DSO leek door te willen drukken maar kon aanvallend nooit echt een vuist maken en moest toezien dat Joël Da Veiga Martins in de 87e minuut vrij voor Sven Wolsheimer met zijn tweede treffer matchwinner werd voor Alexandria ’66 na een snel genomen vrije schop. Met een beetje meer gogme had DSO deze goal kunnen voorkomen door te verhinderen dat de vrije schop snel werd genomen.

Door de winst van FC Breukelen bij Leonidas gaan zij DSO voorbij op de ranglijst waardoor DSO op de 13e en directe degradatieplaats terecht is gekomen. Het belang van de komende uitwedstrijd tegen FC Breukelen hoeft dus niet verder uitgelegd te worden. Kom op mannen, het is nog niet te laat maar de tijd gaat wel dringen! Laat zien dat we in de eerste klas thuis horen en neem de 3 punten mee.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

Windhorst – Heijdt – Hollenberg – V. Wolsheimer

Van Rijn (77: Antonie) – L. van den Berg – Bregman – Montanus

D. van den Berg (80: van Deursen) – Schoonen

Zaterdag-2 behaalde na een ruststand van 1-1 een verdiende 2-1 overwinning op RCL 2, dat getraind wordt door ex-DSO’er Maurice Jansen. Mark Duyzer in de 1e minuut en Rick Harteveld in de 1e minuut na rust scoorden voor de  ploeg van Andries Ranck.