Post, C.

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's (met dank aan Hans van der Spoel).

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde DSO op de eerste 20 minuten na een vrijwel kansloze wedstrijd tegen een fysiek sterker en gedrevener FC ’s-Gravenzande. Vooral in de tweede helft lieten de Westlanders diverse mogelijkheden liggen om verder uit te lopen, waardoor DSO met een treffer ver in blessuretijd de stand nog een draaglijk aanzien kon geven.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen DSO al op een 0-1 voorsprong kwam door Charlie Windhorst, die een vrije schop van Niels Schoonen in kopte. In de 20e minuut was DSO zelfs dicht bij de 0-2 toen Pim van Rijn de buitenspelval ontweek en zijn voorzet net naast gekopt zag worden door Leslie van den Berg. FC ’s-Gravenzande had het die eerste 20 minuten vooral moeilijk met zichzelf maar werd in het zadel geholpen door knullig verdedigen van Charlie Windhorst, waarna van der Berg eenvoudig de gelijkmaker kon aantekenen, 1-1. Even later nam de fusieclub de leiding toen Rashidi Gilkes op rechts te veel ruimte kreeg en daarna vrij mocht uithalen. Buiten bereik van doelman Wolsheimer vond hij op schitterende wijze de verre bovenhoek, 2-1. DSO verzuimde om het veld breed te houden en zocht veelal met lange en hoge ballen naar de spitsen Schoonen en Flohr, die weinig in te brengen hadden tegen de langere en fysiek sterkere centrum­verdedigers van FC ’s-Gravenzande. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor DSO, maar de vrije schop van Leslie van den Berg ging helaas voor DSO rakelings naast het doel.

Het eerste kwartier van de tweede helft had DSO weinig in te brengen tegen een fysiek sterker en gedreven spelend FC ’s-Gravenzande. Het mocht de gastheren dankbaar zijn dat diverse riante mogelijkheden niet werden benut. In de 59e minuut was het uiteindelijk wel raak toen een vrije schop over de DSO-defensie heen zeilde en Jasper van Dijk vrij voor Wolsheimer de 3-1 kon in koppen. Langzaam kwam DSO daarna iets onder de druk uit maar het creëerde te weinig om het FC ’s-Gravenzande moeilijk te maken. Ook na de rode kaart van Rashidi Gilkes duurde het nog enige tijd voordat DSO besefte dat er wellicht nog iets te halen viel. Pas in de laatste 10 minuten zette de ploeg aan en werd er zichtbaar strijd geleverd. Meer dan een treffer van Leslie van den Berg ver in blessure­tijd leverde het offensiefje niet op. Met slechts 1 punt uit de 5 wedstrijden na de winterstop en de overwinning van FC Breukelen dat daardoor op gelijke hoogte is gekomen met DSO, komen de directe degradatieplaatsen nu toch wel erg dichtbij.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria dat de laatste weken de punten laat liggen bij de staartploegen. Als DSO de aanwezige energie weet te stoppen in het voetbal in plaats van allerlei verbale activiteiten dan zijn er kansen om de punten in Zoetermeer te houden.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

Huiskamp – van der Spoel – Hollenberg (80: van Deursen) – V. Wolsheimer

Van Rijn (74: Pattinama) – Windhorst – L. van den Berg – D. van den Berg (65: van Vliet)

Flohr – Schoonen

Zaterdag-2 speelde een verdienstelijke wedstrijd uit tegen Scheveningen 2. Door een gemis aan scherpte voor het doel kwam de ploeg van Andries Ranck niet tot scoren en werd er slechts één punt mee naar huis genomen (0-0).