3 maart 2012 14:30

Barrales, J.C.C.

Onbekend

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd (met dank aan Hans van der Spoel).

Na een matte eerste helft waarin niet werd gescoord gaf DSO een 1-0 voorsprong uit handen tegen het tiental van GHC en mocht het uiteindelijk blij zijn dat het aan het einde van de wedstrijd via een late strafschop alsnog langszij kwam, 2-2.

Voor aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud DSO-voorzitter Wim Blankert eerder deze week.

Na 5 minuten claimde DSO een strafschop toen Jordy Bregman kwam inlopen op een voorzet van Niels Schoonen maar door zijn tegenstander naar de grond werd getrokken. Het bleek het enige moment van opwinding tijdens de eerste gezapige en tamme 20 minuten. De wedstrijd wilde maar niet op gang komen waardoor het publiek het vooral moest hebben van een incidentele opleving. Zo was er een mogelijkheid voor GHC toen een door DSO weggewerkte bal werd geblokt en gelukkig voor DSO net naast het doel caramboleerde. Pim van Rijn trok van links naar binnen, maar in plaats van op doel te schieten verkoos hij om de achterlijn op te zoeken waarna zijn voorzet geblokkeerd werd. Mike Montanus had een vergelijkbare actie vanaf rechts maar ook hij koos er voor om in vrije positie niet zelf te schieten maar af te spelen op de buitenspel staande Niels Schoonen. Een beetje zelfzuchtigheid had op deze momenten wonderen kunnen doen voor de Zoetermeerders. GHC, dat de eerste helft met 10 man beëindigde door 2x geel voor Tim Gonlag, kwam niet veel verder dan een schot net over het doel van Wolsheimer na een overigens fraaie aanval. Vlak voor rust brak DSO over links uit, maar de voorzet werd half onderschept door GHC-doelman Pesschier. De inkomende Pim van Rijn werd stevig geblokt, maar ook hier wilde de leidsman van geen strafschop weten.

Vlak na rust moest de Leidse doelman Pesschier na een botsing met Mike Montanus geblesseerd het veld verlaten en met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hopelijk valt zijn blessure mee en is hij weer snel hersteld. In ieder geval beterschap namens sv DSO!

Na 10 minuten in de tweede helft was er een opleving van DSO na een actie van Pim van Rijn die Niels Schoonen vond. Het schot van de DSO-spits ging maar rakelings over. Kort daarna ging Mike Montanus er op links van door en vond Leslie van den Berg, 1-0. DSO creëerde na de voorsprong wel een overwicht maar wist dit niet uit te drukken in meer doelpunten. De ploeg ging meer en meer achteruit en liet het initiatief aan GHC. De eerste waarschuwing kwam in de 74e minuut toen een kopbal van GHC via de onderkant van de lat weer het veld in spong. In de 83e minuut was het wel raak toen Patrick van der Spoel een voorzet recht in de voeten van Marvin Sloos kopte. Deze nam de bal in één keer op de schoen en tekende met een prachtige goal de gelijkmaker aan, 1-1. Twee minuten later leek het onheil voor DSO compleet, toen Vincent Wolsheimer een voorzet achter zijn eigen doelman gleed, 1-2.
Zonder veel overtuiging probeerde DSO alsnog de gelijkmaker te forceren. Het ontsnapte nog aan de beslissende 1-3 toen doelman Wolsheimer redde in een één tegen één situatie, maar uiteindelijk kwam die gelijkmaker er toch. De diepgaande Leslie van den Berg ging naar de grond en de scheidsrechter wees nu wel naar de stip. Van den Berg pakte het presentje dankbaar uit en stelde met zijn tweede treffer alsnog een punt veilig voor DSO, dat in hele tweede helft geen enkel moment de indruk kon wekken dat het met een man meer op het veld stond. Beide ploegen schoten door de andere resultaten echter niet veel op met het gelijke spel.

Volgende week staat voor DSO de uitwedstrijd bij FC ’s-Gravenzande op het programma. Het wordt tijd dat het team gaat beseffen dat strijdlust en vooral met en voor elkaar de mouwen opstropen een eerste vereiste is om meer punten te pakken en te klimmen op de ranglijst.
DSO zal het in de resterende wedstrijden ook moeten doen zonder aanvoerder Sven Kuipers, die voor zijn werk een jaar naar Amerika gaat.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

V. Wolsheimer – Kuipers – van der Spoel – Montanus (Windhorst)

Van Rijn – Huiskamp (van Deursen) – Hollenberg – Bregman

Van den Berg – Schoonen

Zaterdag-2 boekte na een 1-1 ruststand met hard werken een verdiende 2-1 overwinning op FC ’s-Gravenzande via doelpunten van Mark Duijzer en Rick Harteveld.