DSO geeft 2-0 voorsprong prijs tegen FC Rijnvogels (2-3)

25 februari 2012 14:30

Osmani, S.

Onbekend

Klik hier voor de foto's (met dank aan Hans van der Spoel)

DSO ging na een effectieve eerste helft met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee lieten de Zoetermeerders zich overrompelen door de Rijnvogels waardoor ze na het eindsignaal toch weer met lege handen stonden (2-3).

In een voorjaarsachtige ambiance voltrok zich een eerste helft die enigszins deed denken aan de wedstrijd tegen FC Rijnvogels van vorig seizoen, toen DSO tegen een beter voetballende ploeg zowat elke kans er in schoot en met een ruime voorsprong ging rusten. In de eerste 5 minuten kroop DSO nog door het oog van de naald toen de Katwijkers een goede mogelijkheid kregen en ook vergeefs een strafschop claimden. Nadat de eerste storm wat luwde liet DSO in de 11e minuut zien hoe het wel moest. Jeffrey Flohr brak uit op links en gaf op maat voor aan Niels Schoonen die in vrije positie de 1-0 binnen schoot. DSO speelde de eerste helft met beleving en streed voor elke meter grond. Toonbeeld van inzet was Mike Montanus, die in de 20e minuut even buiten het Katwijkse strafschop­gebied na slap uitverdedigen de bal onderschepte en vrij op de doelman af ging. Op tijd gaf hij de bal breed op Jeffrey Flohr die de 2-0 aantekende. Werd het dan weer net zo’n wedstrijd als vorig seizoen? Het leek er wel op, want bij FC Rijnvogels lukte vanaf dat moment niet veel meer en de ploeg kwam ondanks balbezit niet echt gevaarlijk meer in de buurt van het DSO-doel. DSO had daarentegen nog wel de mogelijkheden om de score op te voeren. Na een vrije schop kopte Leslie van den Berg tegen de lat. Na weer slecht uitverdedigen van de Rijnvogels achterhoede probeerde Niels Schoonen het van afstand omdat de doelman te ver voor zijn doel stond, maar de bal ging over het doel. Vlak voor rust zag ook Pim van Rijn zijn schot maar net over het doel verdwijnen.

In de rust was DSO gewaarschuwd voor wat er ging komen, maar de ploeg liet zich direct vanaf de hervatting toch overrompelen en kwam nauwelijks meer van de eigen helft af. DSO verzuimde verder van  het eigen 16 meter gebied af te verdedigen en ook het middenveld gaf niet meer thuis. De eerste serieuze waarschuwing kwam in de 53e minuut maar Sven Wolsheimer kon nog redden op een inzet van dichtbij. Een paar minuten later was het wel raak toen de bal na een ongelukkige handsbal op de stip ging. Stefan Schaafsma schoot de bal a la Guidetti hard in de kruising, 2-1. In de 60e minuut kwam DSO voor het eerst in de 2e helft weer gevaarlijk voor het doel van FC Rijnvogels. De keeper verspeelde de bal en Leslie van den Berg had pech dat zijn schot vanaf de punt van het 16-meter gebied onderschept werd, vlak voordat de bal in het lege doel zou verdwijnen. FC Rijnvogels leek niet geschrokken want vlak daarna schoot Marciano Weidum na een vrije schop vanaf de zijkant de bal volledig vrijstaand langs Wolsheimer, 2-2. DSO werd in dat stadium overlopen. In de 70e minuut kwam FC Rijnvogels op voorsprong toen de bal na een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal werd binnen getikt, 2-3. DSO was rijp voor de sloop maar wist met kunst en vliegwerk overeind te blijven. Toch richtte de ploeg zich de laatste 10 minuten weer wat op en kreeg het meer vat op de tegenstander. Veel verder dan wat halve mogelijkheden kwam DSO echter niet.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Osmani restte de conclusie dat FC Rijnvogels op basis van de tweede helft de winst verdiende en dat door de andere uitslagen het gat tussen DSO en een veilige plaats op de ranglijst gegroeid was naar 6 punten. Reden temeer om volgende week de 3 punten tegen GHC maar weer eens in huis te houden en dat gat terug te brengen naar 3 punten. Het zal nog best lastig worden, maar met de instelling van de eerste helft zijn er mogelijkheden.