Rijsbergen, B. van

Onbekend

Klik hier voor de foto's.
(met dank aan Hans van der Spoel)

Een voor elke meter strijdend DSO heeft 3 punten meegenomen uit Delft. Het fraai uitgespeelde doelpunt (Niels Schoonen) vlak voor rust bleek na een zeer spannende tweede helft genoeg voor de overwinning op Vitesse Delft.

Wat een verschil met de wanvertoning van vorige week tegen Leonidas. Waarom kon het vandaag weer wel, net als 14 dagen geleden tegen FC Breukelen?
Vanaf de eerste minuut speelde DSO met inzet en zeker in de eerste helft bij vlagen behoorlijk voetbal. Het resulteerde in een vrij evenwichtige eerste helft die het aankijken waard was. Beide ploegen hadden wat mogelijkheden om de score te openen. Vitesse Delft strandde al in de 5e minuut op doelman Sven Wolsheimer die met een reflex een snelle achterstand voor DSO voorkwam en na ruim een half uur spelen werd een vrije schietkans jammerlijk om zeep geholpen en ver naast geschoten. DSO was via de broers van den Berg dicht bij de openingstreffer. Dennis van den Berg tikte een voorzet van Pim van Rijn net over het doel en broer Leslie brak in het midden door en besloot alleen voor de doelman af te leggen op Niels Schoonen in plaats van zelf te schieten. Helaas was de opzij gelegde bal te zacht waardoor deze eenvoudig kon worden onderschept. In de 42e minuut kwam DSO toch op voorsprong na een fraaie aanval over rechts. Dennis van den Berg speelde Leslie van den Berg vrij op rechts en diens voorzet op maat werd bij de eerste paal binnen getikt door Niels Schoonen, 0-1.

De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van DSO af. De ploeg liep weer achteruit en sloot te weinig aan bij balbezit. Dankzij een hartverwarmende inzet en doelman Wolsheimer, die zeker de tweede helft weer ouderwets op dreef was, hield DSO stand. In de 69e minuut kroop DSO door het oog van de naald, toen ook doelman Wolsheimer gepasseerd was maar de bal via de paal weer het veld in stoot. De fraaiste redding had de doelman in huis na een snelle uitbraak van Vitesse over rechts. De voorzet werd van dichtbij ingekopt door Rudi Smit maar met een katachtige reflex haalde de DSO-doelman de bal uit de bovenhoek. DSO kon daar in de tweede helft maar weinig aanvallends tegenover stellen. Niels Schoonen kon een door hem zelf onderschepte bal niet meer langs doelman Schilperoort krijgen en in de blessuretijd kwam dezelfde Schoonen op links in vrije schietpositie maar hij miste de kracht om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De grootste winst van vandaag was wel de getoonde strijdlust. Met deze inzet kan er zeker nog resultaat worden geboekt in de strijd om nacompetitie of directe degradatie te ontlopen.

Volgende week komt het voor DSO altijd lastige BVCB op bezoek in het sportpark Bentwoud. Bij winst wordt het gat met de veilige 10e plaats (BVCB) teruggebracht tot 4 punten. Puntverlies betekent vrijwel zeker dat de nacompetitie het maximaal haalbare zal zijn.