Kater DSO na nederlaag tegen Deltasport (3-2)

28 januari 2012 14:30

Medina, M.

Onbekend

Klik hier voor de foto's van Hans van der Spoel.

DSO revancheerde zich tegen Deltasport voor de matige vertoning tegen RCL van vorige week. Na een 1-1 ruststand bleven de 3 punten uiteindelijk in Vlaardingen en restte DSO een enorme kater. De ploeg van Piet van Duijn had zeker een punt verdiend.

In een gelijkopgaande 1e helft creëerde DSO de beste kansen. Al in de 8e minuut was Niels Schoonen kansrijk, maar de DSO-spits aarzelde te lang waardoor de Deltasport defensie kon ingrijpen. In de 11e minuut was het wel raak, toen Schoonen op het doel vuurde en de bal van richting veranderd zag worden door Charlie Windhorst, waardoor deze buiten bereik van de Vlaardingse doelman Duifhuijsen in het doel verdween. Deltasport kwam in dat stadium van de wedstrijd niet veel verder dan de rand van de 16 van DSO. Niemand zal het met zekerheid kunnen zeggen, maar de 32e minuut lijkt cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Een goede aanval over links bracht de bal bij Niels Schoonen die op maat voor gaf op Jeffrey Flohr, die daardoor vrij voor het Deltasport doel kwam. De DSO spits werd echter genadeloos onderuit gehaald en moest vervolgens geblesseerd het veld verlaten. Zo heb je de ene spits terug maar ben je de ander misschien wel weer even kwijt. Geen 100% maar misschien wel 300% strafschop en eventueel erger voor de Vlaardingers. Deltasport hield de adem in en alles wat DSO was claimde een strafschop. Tot ieders verbazing wuifde arbiter Medina echter alle protesten weg en wilde van geen overtreding weten. DSO had even tijd nodig om zich te herpakken, maar in de 44e minuut een bijna identieke aanval. In plaats van weer voor te geven op twee vrij voor het doel staande medespelers besloot Niels Schoonen dit keer echter zelf te schieten. Doelman Duifhuijsen redde ten koste van een corner. Groot was de kater toen Deltasport via één van haar spaarzame aanvallen in de 2e minuut van de extra tijd van de eerste helft alsnog op gelijke hoogte kwam via Gert Jan van der Veen, 1-1.

Na rust leek het er op dat DSO de deceptie aardig had verwerkt. In de 49e minuut was Niels Schoonen weg op links maar zijn voorzet kon voor de voeten van de instormende Pattinama worden weg gegraaid door doelman Duifhuijsen. Vanaf dan was Deltasport iets gevaarlijker dan DSO. Mistasten van de Zoetermeerse defensie maakte de uitgekomen Sven Wolsheimer tot een eenvoudige prooi voor Berry de Groot, die met een bekeken lob de 2-1 voor Deltasport aantekende. Tot echt veel uitgespeelde kansen kwamen de Vlaardingers ook weer niet, maar in de 78e minuut was een snelle aanval wel voldoende voor de 3-1 van Giovanny dos Santos. De wedstrijd leek gespeeld, maar DSO met Guido van Deursen voor Elliott Pattinama rechtte de rug voor een spannende slotfase. Eerst zag Leslie van den berg goed doorzetten net niet beloond, maar in de 83e schoot hij wel de 3-2 binnen bij de 2e paal. Vanaf dat moment had de score een totaal ander aanzien kunnen krijgen. Deltasport kreeg enkele riante mogelijkheden maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Bijna kreeg het daar in blessuretijd alsnog de rekening voor gepresenteerd. In een heuse schiettent werd de bal tot 3x toe ingeschoten, maar tweemaal kon Deltasport redding brengen. Leslie van den Berg had in de 3e poging de 3-3 op zijn schoen maar zijn vrije kans ging via de lat over het Vlaardingse doel en daarmee ook een toch wel verdien punt voor DSO. Complimenten voor het vertoonde spel is in een dergelijk geval maar een schamele pleister op de wonde.

Volgende week komt FC Rijnvogels op bezoek in het sportpark Bentwoud, de koploper in de tweede periode. Vorig jaar werd het na een krankzinnige wedstrijd 7-3 voor DSO. Dit jaar mag het wat minder uitbundig, als de broodnodige punten maar in Zoetermeer blijven.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Wolsheimer
Antonie (60: Hollenberg) – Kuipers – van der Spoel – Montanus
Pattinama (80: van Deursen) – Windhorst – van den Berg – van Rijn
Flohr (38: Bregman) – Schoonen)

Zaterdag-2 pakte een punt na een 1-1 gelijkspel bij Forum Sport. DSO nam al snel de leiding via Dennis van den Berg, maar halverwege de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Na rust werd er niet meer gescoord. Over het geheel genomen een terechte uitslag volgens trainer Andries Ranck.