Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's
Fotograaf: Hans van der Spoel

In een matige wedstrijd gaf DSO vooral in de eerste helft niet thuis tegen RCL. In de tweede helft bleek een aantal goede mogelijkheden niet besteed aan de Zoetermeerders, waardoor RCL er een paar minuten voor tijd alsnog met de overwinning van door ging.

De resultaten in de aanloop naar de hervatting van de competitie met overwinningen op FC Boshuizen (4-3) en DSVP (7-0) waren hoopgevend, maar bleken nog geen garantie voor succes in de competitie. Vlak voor de wedstrijd nog leek het team er klaar voor, maar eenmaal in het veld gaf zeker de helft van de spelers niet thuis. RCL zette vroeg druk en DSO had daar mede door een gebrek aan inzet niet van terug. Veel foute passes en balverlies aan DSO-zijde droegen er aan bij dat RCL in de eerste helft heer en meester was. RCL kwam dan ook verdiend op voorsprong. DSO had wel snel een antwoord klaar via Elliott Pattinama, die een goede combinatie met Leslie van den Berg afrondde, 1-1 maar veel meer liet de ploeg van Piet van Duijn in de eerste helft niet zien.

Na rust ontsnapte DSO aan een snelle achterstand, maar nam daarna toch wat meer het initiatief. De ploeg creëerde nu wel kansen maar had het vizier niet op scherp staan. Zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. Een paar minuten voor tijd besliste RCL de wedstrijd door uit het niets de 1-2 te scoren. Met deze nederlaag bewijst DSO zichzelf een zeer slechte dienst, mede vanwege de overwinningen van Vitesse Delft en Spijkenisse, die nu over DSO heen klimmen op de ranglijst.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Deltasport, waartegen DSO in uitwedstrijden tot nu toe steeds weet te verrassen. Resultaten in het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst.