Onbekend

Klier hier voor de foto's van de wedstrijd.
Fotografie: Hans van der Spoel

Verdiende winst DSO op Nootdorp (2-0)

Met een verdiende en broodnodige 2-0 overwinning op Nootdorp sloot DSO een moeizame eerste seizoenshelft af. Gecontroleerd en redelijk verzorgd voetballend verdubbelde DSO in de tweede helft de snelle 1-0 voorsprong uit de eerste helft en bracht deze zonder echt in gevaar te komen over de eindstreep.

Op het koude en winderige sportpark Bentwoud kende DSO de luxe van een snelle voorsprong. Een vrije schop van Mike Montanus in de 4e minuut vanaf de rechterzijde werd slecht weggewerkt dor de Nootdorp defensie en Charlie Windhorst gaf de bal het laatste zetje, 1-0. DSO zocht het vanwege de wind vooral over de grond en dat leidde in het verdere verloop van de eerste helft tot nog een aantal mogelijkheden. Lucas Donoso Perez stond ineens vrijwel vrij voor Nootdorp doelman Colpa en leek daardoor zelf ook enigszins verrast. Zijn voortzetting plaatste ook zijn DSO-ploegmakkers voor een verrassing: was het een schot of een voorziet? Ook Jeffrey Flohr (kopbal bij 2e paal naast) en Mike Montanus (vrije schietkans over en naast) kregen mogelijkheden, maar konden het doel niet vinden. In de 34e minuut was DSO heel dicht bij de 2-0 toen de bal diverse malen werd ingezet in de Nootdorp doelmond maar uiteindelijk toch niet over de lijn ging. Uit de hieruit volgende uitbraak van Nootdorp kreeg DSO-doelman Sven Wolsheimer pas het eerste werk van de wedstrijd te doen. Het was ook de laatste keer dat Nootdorp in de eerste helft enigszins dreigend voor het doel van DSO kwam.

Na de rust pakte Nootdorp de zaken energieker aan en DSO moest terug. Heel veel problemen hadden de Zoetermeerders echter niet met de opgelaaide aanvalsdrift van Nootdorp. Het gevaarlijkste moment voor het doel van DSO was te noteren in de 70e minuut toen doelman Wolsheimer een hard schot via de onderkant van de lat uit zijn doel kon houden en ook de rebound onschadelijk wist te maken. In de 73e minuut leek DSO op 2-0 te komen toen Nootdop doelman na een schot van Charlie Windhorst met bal en al in het doel verdween. Scheidsrechter Oussoren, die zelf op de achterlijn naast het doel van Nootdorp stond, constateerde echter dat de bal niet helemaal over de lijn was en wuifde het geclaimde doelpunt weg. In de 77e minuut was het wel raak toen DSO over rechts door kwam en Mike Hollenberg een voorzet op maat afleverde bij de 2e paal die door Jeffrey Flohr werd binnen gekopt. Nootdorp probeerde het daarna nog wel maar leek er zelf niet echt meer in te geloven. DSO consolideerde de voorsprong en hield achterin ook weer eens de nul.

Na afloop louter tevreden gezichten aan Zoetermeerse kant met de eerste overwinning sinds 17 september (FC Rijnvogels), de beloning voor een goede teamprestatie van de ploeg van Piet van Duijn. Het was niet alleen een verdiende maar ook broodnodige overwinning, gelet op de andere resultaten. Of de overwinning op Nootdorp net als vorig seizoen de ommekeer betekent, zullen we pas in het nieuwe jaar te weten komen omdat DSO dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Het heeft nu tot 21 januari 2012 (thuis tegen RCL) de tijd om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft en verder te werken aan het herstel van de langdurig geblesseerden. Als deze na de feestdagenstop weer aan kunnen haken dan is een hogere klassering zeker mogelijk.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer
Van der Spoel – Kuipers – van Vliet – V. Wolsheimer
Hollenberg – Windhorst – Bregman – Donoso Perez
Flohr – Montanus (60: van den Berg)

Ook zaterdag-2 boekte een overwinning in de laatste wedstrijd voor de feestdagenstop. Lyra 2 werd met 4-1 verslagen.