Onbekend

Klik hier voor de foto's.
Fotografie: Hans van der Spoel

Grote nederlaag DSO tegen Smitshoek (6-2)

Na een gelijkopgaande eerste helft die met 1-1 werd afgesloten, nam Smitshoek in de eerste 25 minuten van de tweede helft afstand van DSO. Door nog twee goals in de slotminuten liep DSO tegen een grote maar wat geflatteerde nederlaag op.

DSO trad in Barendrecht aan met een op diverse plaatsen gewijzigde ploeg. Dit leek in het begin weinig consequenties te hebben. De eerste mogelijkheden waren voor DSO. De Smitshoek defensie die in de eerste helft onzeker oogde, had moeite met een tweetal kopballen en een veelvuldig doorkomende Mike Montanus. Deze stond ook aan de basis van de 0-1 toen hij na een goede combinatie vrij in het centrum kwam en aflegde op Charlie Windhorst. Diens schot werd half gesmoord maar de bal verdween toch met een boog over alles en iedereen heen het doel in, 0-1. Na ruim 20 minuten kwam ook Smitshoek gevaarlijk door maar doelman Wolsheimer pareerde de ingeschoten bal ten koste van een corner. Beide ploegen kwamen in het verdere verloop van de eerste helft maar moeilijk tot aanvaardbaar voetbal. Veel onzuivere passes en daardoor veel balverlies gaven de wedstrijd een rommelig aanzien. In de 40e minuut brak de snelle rechtsbuiten van Smitshoek uit en zijn voorzet werd gemist door doelman Wolsheimer maar niet door zijn broer Vincent, die de bal in eigen doel gleed, 1-1.

Na rust pakte Smitshoek de zaken een stuk steviger aan. De ploeg domineerde en gaf DSO weinig gelegenheid om zelf aan voetballen toe te komen. Het wachten was op de tweede treffer van Smitshoek, die dan ook in de 59e minuut viel. DSO appelleerde voor hands, maar de aanval mocht doorgaan en de voorzet werd door Dennis Bergman bij de tweede paal binnen getikt, 2-1. DSO ontsnapte kort daarop aan de 3-1, maar in de 63e minuut was die toch een feit toen Gilliomar Leona de bal binnen schoot na een fraai uitgespeelde aanval. DSO kroop wat uit zijn schulp. Charlie Windhorst stuurde Danny Brader op links de diepte in. Brader zette goed voor en de kort daarvoor ingevallen Jeffrey Flohr kopte bij de 2e paal binnen, 3-2. Zou het dan toch nog een wedstrijd worden? Smitshoek had daar echter geen trek in, want nog geen minuut later had Gilliomar Leona de marge van twee goals hersteld met een fraaie pegel in de kruising, 4-2. Met nog 10 minuten te gaan had Lucas Donoso Perez DSO weer terug in de wedstrijd kunnen brengen. Hij onderschepte een breedtepass in de achterhoede van Smitshoek en ging vrij op de doelman af, maar schoot helaas voor DSO tegen de doelman op. In de 86e minuut maakte Vincent Wolsheimer aan alle mogelijke illusies bij DSO een einde toen hij voor de tweede keer de bal achter zijn eigen doelman gleed, 5-2. Donaldo Sanches Silva strooide in de 89e minuut nog meer zout in de DSO-wonden door zelfs nog een 6e treffer aan te laten tekenen.

DSO kreeg met de 6-2 een enorme maar geflatteerde draai om de oren. Het is voor de ploeg te hopen dat deze zware nederlaag dezelfde uitwerking heeft als het pak rammel vorig seizoen tegen Heinenoord. Het besef dat eensgezindheid in de ploeg en over de speelwijze in combinatie met de wil om voor elkaar tot het uiterste te willen gaan noodzakelijk zijn om te overleven, zal snel terug moeten keren anders staat er nog een hele zware tweede seizoenshelft voor de deur.

Volgende week ontvangt DSO op het eigen sportpark Bentwoud Nootdorp voor de streekderby die toch altijd wat extra’s in zich heeft. Het is te hopen dat het DSO is dat zaterdag iets extra’s kan bieden.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

V. Wolsheimer – van der Spoel - van Vliet – Brader

Van Rijn – Hollenberg (62: Flohr) – Kuipers – Bregman (70: Donoso Perez)

Windhorst – Montanus (80: van Deursen)

Zaterdag-2 speelde een goede wedstrijd tegen BVCB maar liep in de 45e minuut tegen een 1-0 achterstand op. Na rust wel voldoende mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven, maar uiteindelijk hield BVCB met 2-1 de punten in Bergschenhoek.