Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Zaterdagmiddag 15:00 uur 09-09-2023 een zonovergoten Sportpark Bentwoud. Trainer Mario Bastiaan en teammanager Isa Toet stuurden deze elf de wei in,  Babette in de goal, achter Isa Alyana Charlotte Sanne middenveld met Isabel Annelot voor Julia Quinty Danique. De bank mocht er ook wezen, Blyss Cynthia Gaby Kate Hayley. Mario zijn selectie kampt met veel blessureleed, vandaar dat hij moest gaan nadenken over zijn opstelling. Sommige poppetjes komen uit de MO-17-1 en de MO-20-1. Het was even schrikken in de 1e minuut kreeg de spits van Nieuwerkerk al een kans, maar haar schot werd gepareerd door Babette. Daarna gebeurde er niet veel, in de 11e minuut was het de sluwe Danique die met een solo door de verdediging snoeide en zag haar schot tegen de touwen belandende 1 – 0 was een feit. Niet veel later vond Julia ook het net 2 – 0. In de 24e minuut gingen Isabel en Charlotte eraf beiden met een blessure. Er werd jong bloed ingezet. Deed Nieuwerkerk dan helemaal niets, in de 38e minuut een corner en de 1 – 2 was geboren. Keepster Babette werd zo gehinderd dat de spits de bal inkopte. In de 45e minuut nog een kans voor Nieuwerkerk maar de bal vloog over de deklat. Beiden teams zochten in de rust de schaduw. Trainer Mario Bastiaan sprak zijn meiden gretig aan. Nieuwerkerk kwam beter uit de kleedkamer dan de sv DSO. Want in de 46e minuut was er gelijk hoog druk aan Nieuwerkerks-zijde. Maar sv DSO herpakte zich en zo zag Gaby haar snoeiharde schot gepareerd worden door de keepster van Nieuwerkerk. In de 59e minuut een bal werd diep gespeeld aan Nieuwerkerks kant en een vermeend buitenspel doelpunt werd goed gekeurd door de leidsman. In de 64e minuut was het weer Gaby met een schot uit de tweede lijn maar haar bal ging rakelings over de deklat. Niet veel later in de 75e minuut was het Julia die even op de brommer langs de zijlijn de keepster opzocht van Nieuwerkerk, maar helaas haar bal kwam op het lichaam van de keepster. Maar in de laatste minuut toch nog een schot van Nieuwerkerk, maar gelukkig geen schade opgelopen.

Volgende week zaterdag 16-09-2023 spelen deze meiden weer een thuis wedstrijd en wel tegen Jodan Boys om 15:00 uur.