2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Sportpark Bentwoud woensdagavond 19:30 uur.

Een bekerwedstrijd voor de meiden van trainer Donovan van der Kleij. En wel tegen s’ Gravenzande 1ste klasser MO17-1.

Deze meiden gingen de wei in, Babette (keepster) Ayapra-Hayley-Anouk-Romy-Gaby-Lisa-Yfke-Wendy-Alyssa-Nouria.

sv DSO zelf uitkomende in de divisie 1 had het toch niet makkelijk op deze toch wel frisse avond. Wel begonnen de meiden gelijk met hoogdruk zetten. s ’Gravenzande had hier even geen antwoord op. In de 10de minuut was er een corner op links en die bal werd door de spits van sv DSO bijna binnen getikt. Twee minuten later was het Yfke die haar schot net over de deklat zag gaan. Het was eenrichtingverkeer aan sv DSO-zijde. Deed s’ Gravenzande dan helemaal niets, jawel hoor maar de verdediging aan sv DSO-zijde stond als een huis. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en de spitsen van sv DSO werden dan ook steeds voorzien van goede steekpasses, maar het net werd niet gevonden. In de 20e minuut een solo van Yfke die zich door de verdediging van s ‘Gravenzande heen worstelde maar zei zag wederom haar schot in de handen van de keepster belanden. In de 25e minuut was het toch wel even schrikken toen Lisa roerloos op het gras bleef liggen. Maar na 5 minuten krabbelde ze weer overeind, maar moest er toch even af. De 30e minuut was er een goede combinatie tussen het middenveld en de spits Eliza maar die zag haar bal uiteen spatten op de deklat. Net al Wendy die het een paar minuten nadeed. Maar het doorzetten aan sv DSO-zijde werd dan toch beloont met een goede dribbel van Yfke en die zag haar schot via de binnenkant van de paal tegen het net slaan. De 1 – 0 was een feit. De thee werd toch wel heet gedronken en trainer Donovan van der Kleij sprak zijn meiden toch wel stevig aan. Er werd constant gewisseld in de tweede helft dit om de goede match te vinden. En dit resulteerde in de 61e minuut een doelpunt op van Nienke 2 – 0. De druk bleef hoog en s ‘Gravenzande kon alleen maar achteruit lopen. Het werd een eentonige wedstrijd. Maar toch een compliment aan de keepster van s’ Gravenzande die heeft toch wel het één en ander tegen kunnen houden. Maar de bal van Kate die snoeihard inschoot kon ze niet pareren en de 3 – 0 werd op het denkbeeldige scorebord gezet. Al met al toch wel een moeizame overwinning aan sv DSO-zijde.

Wel zijn deze meiden door na de finale van de Haaglanden Cup.

Aanstaande zaterdag 20-05-2023 gaan de meiden op bezoek bij AFC IJburg Sportpark IJburg, Dick Hilleniuspad 2 - 1087 BZ Amsterdam. De wedstrijd staat gepland op 17:00 uur.