Gerrets, L.J.

Onbekend

Klik hier voor de foto's

DSO laat 2-0 voorsprong glippen tegen Spijkenisse (2-2)

Ondanks een 2-0 voorsprong bij rust moest DSO de broodnodige punten toch delen met Spijkenisse. Met de 2-2 eindstand, het 6e gelijke spel voor DSO, schoten beide ploegen niet veel op, net zo min als met de vele kaarten, die beide ploegen opliepen en die een zwaar vertekend beeld gaven van wat er werkelijk op het veld gebeurde.

Tot halverwege de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Beide ploegen hielden elkaar in alle opzichten in evenwicht. De eerste de beste behoorlijke aanval van DSO leverde echter wel gelijk een treffer op. Een goede steekbal van Charlie Windhorst zette Leslie van den Berg in de 24e minuut vrij voor Spijkenisse doelman Voets, die in eerste instantie kon redden maar zich gewonnen moest geven bij de rebound (met links!) van Pim van Rijn, 1-0. Deze treffer was het begin van een aantal riante mogelijkheden voor DSO, maar zowel Pim van Rijn als wederom Leslie van den Berg vonden doelman Voets op hun weg, die Spijkenisse daarmee behoedde voor een grotere achterstand. Ook Jordy Bregman had het geluk niet aan zijn kant met twee vliegende schoten die maar net het doel misten. Toch kreeg DSO nog voor rust loon naar werken, toen Danny Brader na diverse keren 1x raken vrij kwam op links en de bal goed voorzette. Gelegenheidsspits Charlie Windhorst kwam goed voor zijn tegenstander en kopte in de 41e minuut de meer dan verdiende 2-0 binnen.

Het leek wel of DSO nog met het hoofd in de wolken liep na deze voordelige ruststand, want het was niet echt bij de les in de beginfase van de tweede helft. Spijkenisse pakte de zaken een stuk energieker aan en was al direct gevaarlijk met een vrije schietkans ter hoogte van de tweede paal. Gelukkig voor DSO verdween de bal hoog over het doel. Spijkenisse had het betere van het spel en legde DSO zijn wil op. Dat resulteerde in de 54e minuut in de aansluitingstreffer toen Onno Doeland de 2-1 binnen kopte. Vlak daarna had het al gelijk kunnen zijn maar ook nu wist Spijkenisse een vrije schietkans recht voor het DSO-doel niet om te zetten in een treffer. DSO had vlak daarna weer meer afstand kunnen nemen toen Charlie Windhorst door een misverstand in de defensie van Spijkenisse ineens vrij voor doelman Voets kwam. In plaats van terug te leggen op de vrij staande Mike Montanus schoot Windhorst echter tegen de doelman op. Spijkenisse bleef de gevaarlijkste ploeg en kwam in de 70e minuut verdiend op 2-2 na een fraaie actie van Onno Doeland. Op links kreeg hij de bal via een crosspass aangespeeld, waarna hij de bal iets opwipte en vervolgens steenhard in de verre hoek schoot. In de laatste 20 minuten, waarin ook DSO zich weer liet zien, kregen beide ploegen diverse mogelijkheden op de volle winst. Zowel Wolsheimer, die redde in een één op één situatie, als Voets die schoten van Sven Kuipers en Pim van Rijn knap pareerde, lieten zich echter niet meer verrassen, waardoor de 2-2 ook de eindstand werd.

Dinsdagavond 22 november speelt DSO een oefenwedstrijd tegen Bentwoud buurman BSC ’68 en zaterdag 26 november komt de ploeg niet in actie vanwege een inhaal- en bekerprogramma.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Wolsheimer

Van der Spoel – Kuipers – van Vliet – Brader (75: van Deursen)

Van Rijn – Hollenberg – Bregman – Montanus ( 80: Anthonie)

Van den Berg - Windhorst

Zaterdag 2 kwam evenmin tot winst. Toch wist de jonge ploeg van Andries Ranck en Rewien Malaha in de slotfase alsnog op gelijke hoogte te komen met Monster, 1-1.