Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Woensdagavond een inhaal wedstrijd, 02-11-2022 de pupillen van trainer Mario Bastiaan en teammanager Isa Toet nemen het vanavond op tegen Rohda ’76, “Recht Op het Doel Af” uit Bodegraven opgericht op 21 april 1976.

De ploeg staat op een 6e plaats met 6 uit 4.

Daarin tegen staat sv DSO er met 9 uit drie er goed voor.

Maar onderschat nooit je tegenstander.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Deze meiden gingen aan de match beginnen, in de goal Iris centraal Lorainne Amber en de beide backs Benthe en Femke midden Julia A Laura en Isabel voor Sara Tanya en Danique.

Trainer Mario Bastiaan heeft een luxe probleem want de bank mocht er ook wezen.

Daisy Julia H Sanne Karlijn en Isa.

De druk was meteen hoog aan sv DSO-zijde want in de 3e minuut was er een actie van Danique op rechts maar haar schot trof het zijnet.

In de 7e minuut een corner van Isabel en die bal viel voor de spits van sv DSO Tanya en die schoot hard in maar de keeper aan Rohda-zijde pareerde de bal goed.

Nog geen twee minuten later was het die zelfde Danique met een actie en gaf en sublieme pass op Sara maar die schoot de bal recht in de armen van de keeper van Rohda.

Even was het wat stil aan sv DSO-zijde en Rohda begon wat beter te voetballen.

In de 15e minuut was de spits van Rohda even ontsnapt aan de verdediging van sv DSO maar zei zag haar schot over gaan.

In de 24e minuut werd het team beloont met een goal van Danique door dat Sara een steekpas gaf de 1 – 0 was geboren.

Het middenveld combineerde goed met de spitsen van sv DSO zo kwam Tanya met een vrije schietkans voor de keepster van Rohda te staan maar haar schot ging voorlangs in de 23e  minuut.

In die zelfde minuut ging Julia A naar de kant met wat lichte pijntjes Julia H verving haar.

Deed Rohda dan helemaal niets, ja hoor maar ze waren niet scherp de spitsen want een vrije schietkans ging hoog over.

Er werd gewisseld in de 29e minuut, aan sv DSO-zijde Laura Isabel en Tanya eruit en erin Karlijn Isa en Daisy.

Nog geen drie minuten later was het Benthe die plaats maakte voor Sanne.

Een aanval op links met Sara werd beloont want haar schot deed het net bollen 2 – 0.

Rohda was toch niet geschrokken want nog geen drie minuten later was het hun spits die snoeihard de 2 – 1 aantekende.

De thee werd toch wel heet gedronken en trainer Mario Bastiaan sprak zijn pupillen toch wel met een kritische noot aan.

Maar sv DSO was niet wakker in de tweede helft, de druk van Rohda was toch wel wat verassend.

In de 56e minuut viel het denkbeeldige kwartje bij de elf van sv DSO ze zijn wakker.

Want dit werd beloont door het goede door zetten van Danique en die gaf toch wel zo’n wereldbal op Sara, en die bracht de marge weer op

twee 3 – 1.

Na de aftrap was het sv DSO dat gelijk hoog druk zette.

Dit kwam in de 62e minuut op een kans voor Karlijn maar zei zag haar schot in de handen van de keepster van Rohda belandden.

Maar sv DSO ging verder met scoren want in de 64e minuut was het Tanya die goed door zette en een pass op Danique gaf en die schoot hard binnen 4 – 1.

Rohda was weer niet onder de indruk want vanaf de aftrap werd er goed gespeeld en dit deed het net bollen bij de keepster Iris aan sv DSO-zijde 4 - 2.

Even was het schrikken aan sv DSO-zijde de aanvoerster Sara bleef op de grond zitten, en zei moest het veld verlaten zei werd vervangen door Tanya.

Even leek het erop dat sv DSO wat aangeslagen was, maar niets was immer waar, want het was Tanya die de verdediging van

Rohda kapot speelde in de 73e minuut en de 5 – 2 binnen tikte.

Julia H was weer eens op de brommer want een diepe bal waar niemand in geloofde werd binnen gehouden en Julia H kwam één op één met de keepster van Rohda maar die kon haar schot pareren.

sv DSO kwam niet meer in de problemen en speelde de match rustig uit.

Al met al kan de trainer terug kijken op een goede pot voetbal.

Aanstaande zaterdag 05-11-2022 spelen de pupillen van trainer Mario Bastiaan uit tegen Bernardus 1 om 14:30 uur.

Adres “Sportpark Bernardus” Sweelincklaan 1 te Hazerswoude-Rijndijk.

En dan woensdag 09-11-2022 spelen ze een inhaal wedstrijd ook weer uit tegen Bernardus maar dan vrouwen 2.

Die wedstrijd begint om 20:15 uur.