tel. 079-3315591

Opstelling sv DSO:
Wolsheimer, Windhorst, Aarts, Boeije, Badal, Kaffa, Kos, Koren, Tichem, Ceder, Reinhardt

Een mooie competitie die 1e klasse met allemaal regio derby’s die alle kanten op kunnen gaan. Daar waar aan het begin van de competitie de titelkandidaten al genoemd werden maar waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Zo speel je tegen een titelkandidaat of de koploper volgens de huidige stand.

Vandaag speelde we weer zo wedstrijd en wel tegen de koploper, met o.a Vaes weer terug van een wekenlange blessure op de bank. Die Haghe liet vanaf het begin zien dat ze niet zomaar koploper waren, ze begonnen fel en het was binnen de 5 minuten dat ze op 0-1 hadden moeten komen. Maar gelukkig voor alle rood/groene ging de bal er niet in. Die Haghe wist bij balbezit snel te schakelen en zocht het doel van Wolsheimer maar steeds zonder succes. Sneller dan verwacht moest Vaes, vroeg in de eerste helft gaan warmlopen, Kos had moeite om het tempo bij te houden door mogelijke griepklachten. De Best had deze vroege wissel niet gepland maar het kon niet anders.

Waar Die Haghe de eerste 30 min veelal bepaalde wat er gebeurde en misschien wel met 0-2 voor had moeten staan was het DSO die de laatste 15 min van de 1e helft meer grip op de wedstrijd kreeg. Duels werden wat meer gewonnen door er korter op te zitten en dan komen de mogelijkheden vanzelf. Maar gescoord werd er de 1e helft niet. Alhoewel het scheelde niet veel met een dieptepass van Tichem op Ceder die een 1 op 1 mogelijkheid niet verzilverde, en net voor tijd zo zelfde situatie bij het doel van DSO maar Wolsheimer had een super reactie en wist de bal met zijn voet te pareren.

De 2e helft liet DSO zien dat ze beter in de wedstrijd zaten maar ook Die Haghe had dezelfde instelling, het resultaat is een aantrekkelijke wedstrijd voor de vele toeschouwers langs de kant. Doorjagen, vastzetten, met ze allen het zijn wat kreten in het veld die je vaak hoorde en met resultaat de attente Reinhardt die met een volley de bal over de keeper heen schoot en de DSO supporters van de banken liet komen, 1-0. Veel strijd werd er door beide teams geleverd dat leverde een aantal overtredingen met bijkomende blessure behandelingen en gele kaarten op, maar het bleef vermakelijk om naar te kijken.

Die Haghe was al een tijdje opzoek naar een doelpunt maar zoals gezegd goed verdedigingswerk en prima reddingen van Wolsheimer voorkwamen dat. Genoeg geschreeuw van iedereen die Die Haghe een warm hart toedraagt resulteerde in een toegekende strafschop. Volgens de meeste DSO’ers onterecht maar gegeven is gegeven. Die Haghe wist vanuit deze positie wel te scoren, 1-1.

Maar toen, in de 82e minuut een mooi opgezette aanval, Sahr speelde Tichem in die met 1 balcontact Vaes 1 op 1 met de keeper kon zetten maar deze wist het schot te keren. De bal kwam voor de voeten van Windhorst en uit een moeilijke positie wist hij de bal tegen het net te schieten, 2-1. Nog geen 2 minuten later kreeg de ingevallen Zibouh nog een kans, hij nam de bal in de 16 goed aan en draaide goed weg van zijn tegenstander maar de keeper wist dit schot boven verwachting te stoppen.

De prima leidende scheidsrechter telde er de nodige blessuretijd bij, maar het Die Haghe van trainer Konings kwam niet meer tot scoren. De tweede overwinning voor DSO is een feit.