BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Valken ’68 was op bezoek die net als sv DSO 9 uit 5 maar een beter doelsaldo hebben.

Deze mannen gingen het gevecht aan, in de goal Sven Wolsheimer centraal Jeffrey Aarts  Jurian Koevoets Jelle Boeije en de beide backs Daley Windhorst en Sahr Kabuta midden Wesley Vaes Joep Roovers en Geert Koren voor Timo Reinhardt Anouar Zibouh.

Trainer Bert de Best heeft een luxe probleem want de bank mocht er ook wezen, Brandon Tichem Tim Ceder Wesley Teeuwisse(keeper) Eddie Kaffa en Delano de Rooij.

Het was zeker een gevecht de wedstrijd begon gelijk op.

Maar in de 10e minuut was het de snelle rechtsbacks Daley Windhorst die een sublieme pass gaf op Wesley Vaes maar die zag zijn schot net naast gaan.

Er gebeurde pas in de 19e minuut wat, een kans voor de spits van Valken ’68 maar zijn schot werd gepareerd door de keeper van sv DSO.

Nog geen vier minuten later was het Geert Koren die de bal goed op zijn pantoffel nam en snoeihard inschoot de
1 – 0 was een feit.

Twee minuten later was het de beurt aan de spits van Valken ’68 maar die zag zijn schot recht in de armen van Sven Wolsheimer verdwijnen.

Er werd wat pressie voetbal gespeeld aan sv DSO-zijde en een corner van Joep Roovers bracht Jeffrey Aarts in scoringspositie maar zijn kopbal ging net naast de paal.

De wedstrijd kabbelde wat alle kanten op.

Tot in de 44e minuut Sven Wolsheimer zich moest uitstrekken na een schot van de spits van Valken ’68 en die zag zijn bal net over de deklat gaan.

Er werden harde woorden gesproken bij de thee trainer Bert de Best was niet echt tevreden over zijn mannen.

De aftrap voor de tweede helft was daar en in die zelfde minuut was het bijna raak voor Valken ’68.

De spits was door gebroken aan Valken ’68 kant en Jelle Boeije nam een zekere sliding in de zestien en voorkwam de 1 – 1.

Twintig minuten ging het gelijk op, er werd gewisseld aan sv DSO-zijde Joep Roovers en Anouar Zibouh gingen samen naar de kant en Brandon Tichem en Tim Ceder kwamen.

Valken ’68 werd toch wat sterker en drukte de verdediging van sv DSO toch wat achteruit.

Maar de sterke vijf man verdediging aan sv DSO-zijde kwam niet echt in de problemen, die speelden een zeer goede pot voetbal.

De goed aanwezige Brandon Tichem en Tim Ceder maakte het de verdediging van Valken ’68 toch wel moeilijk.

Zo schoot die zelfde Tichem in de 84e minuut uit de tweede lijn maar hij zag zijn schot net naast voorlangs gaan.

Ook Tim Ceder deed zijn stempel drukken op de wedstrijd en hij zag ook zijn bal net naast de goal belanden.

Valken ’68 toch wel aanwezig maar kwamen niet verder dan de zestien.

In de laatste twee minuten werden Geert Koren en Sahr Kabuta die beiden een degelijke pot voetbalde naar de kant gehaald en Delano de Rooij en Eddie Kaffa kwamen.

Diep in de blessure tijd 94e minuut werd Tim Ceder nog even onderuit geschoffeld in de zestien, maar de leidsman zag hier geen penalty in.

De sterkste ploeg heeft vandaag gewonnen, trainer Bert de Best mag trots zijn op zijn mannen dit was een team, vechten met z’n allen zonder strijd geen overwinning.

Nog voor de statistieken Jeffrey Aarts en Geert Koren beiden geel.

Aanstaande zaterdag 12-11-2022 speelt sv DSO weer thuis en wel tegen Voorschoten ’97 om 14:30 uur.