Veilingweg 26
2678LN
DE LIER
tel. 0174-513677

Met veel nieuwe aanwinsten is het puzzelen voor de technische staf en dan moet je veel wedstrijden spelen om een goed beeld te krijgen. Het is zoeken naar een bepaalde speelstijl, wordt het een 5-3-2 of toch een 4-3-3 en welke type spelers heb ik in mijn selectie.

Er liepen op het terrein van Lyra gisteren meer dan 40 selectie spelers rond. Dat kwam omdat ook het 2e team een oefenwedstrijd speelde die werden aangevuld met spelers van O-23. Die wedstrijd werd gewonnen met 1-5. Goed om te zien dat vele van die spelers bleven hangen om de wedstrijd van het 1e team te volgen.

Op een bijveld op gras (hoofdveld was nog niet wedstrijd klaar) begonnen de eerste 11 aan de wedstrijd. Ondanks dat Lyra dit seizoen in de 3e klasse uitkomt is er veel ervaring en fysieke kracht aanwezig.

Door de steeds wisselende samenstellingen was het even aftasten. Maar in de 6e minuut begreep Pepijn de Pagter wat te doen en speelde de bal diep op Brandon Tichem, die controleerde de bal op zijn borst tussen twee verdedigers in, draaide de 16 in en wist met deze actie de 0-1 op het niet aanwezige bord te zetten.
Een vroeg doelpunt die daarmee de wedstrijd alleen maar leuker of moet ik zeggen interessanter maakte. Er kwamen wat duels, vanuit spelers van Lyra, die binnen het toelaatbare bleven. Goed om te zien dat de mannen van sv DSO dan blijven voetballen.

In de 25e minuut was het Jeffrey Aarts die zijn doelpoging gestrand zag door een redding van de keeper. Maar Sahr Kabuta was er snel bij om de afgeslagen bal als nog in te tikken 0-2.
Terwijl uw verslaggever dit doelpunt aan het noteren was stond, in de 26e minuut de 0-3 al op het bord. Het was Timo Reinhardt die een verkeerde terug speelbal op de keeper wist te onderscheppen en deze fout afstrafte.

Diezelfde Timo Reinhardt zag in de 36e minuut zijn doelpoging op de paal belanden. De fysieke kracht en werklust voorin werd in de 41e minuut beloont, ondanks dat vele dachten aan een overtreding op Daley Windhorst, scoorde Lyra de 1-3.

Tijd voor de thee en warmlopen voor andere spelers.

In de kleedkamer van sv DSO bleven 5 spelers achter. Lyra maakte gebruik van deze nieuwe samenstelling bij sv DSO en zette iets meer druk. Hun eerste wapenfeit was in de 55e minuut maar deze verdween niet achter doelman Azar Ghennem van sv DSO.
sv DSO had ook zo zijn kansen maar wist deze niet te verzilveren. Het team van Lyra was echt opzoek naar hun mogelijkheden , die inzet werd beloont, in de 65e minuut een kopbal verdween tegen de touwen, doelpunt, 2-3.

De verdedigers van sv DSO hadden het zwaar tegen de fysieke kracht van Lyra en hadden veel gegeven. Met de aankomende wedstrijden in het vooruitzicht werden Delano de Rooij en Daley Windhorst naar de kant gehaald.

Het bleef uiteindelijk bij 2-3 en hiermee kan de technische staf weer verder puzzelen.
Dinsdag een stadsderby die eigenlijk niet mag ontbreken in de voorbereiding, dan oefenen we verder tegen DWO aanvang 20:00 uur.