12 november 2011 14:30

Koekoek, T.

Onbekend

DSO ziet BVCB in slotminuten langszij komen (1-1)

DSO nam voor rust de leiding waar BVCB verzuimde om afstand te nemen. In de tweede helft bleef DSO redelijk eenvoudig overeind en het kreeg zelf de beste mogelijkheden om het karwei af te maken. Zoals vaker moest het echter toestaan dat BVCB in de slotfase alsnog langszij kwam.

BVCB had in de eerste helft het betere van het spel maar het sprong erg onzorgvuldig om met de gecreëerde mogelijkheden. De Hoekenaren hadden in de eerste 20 minuten al afstand moeten nemen van DSO, maar tot driemaal toe was doelman Sven Wolsheimer niet te kloppen in een 1 op 1 situatie. Halverwege de eerste helft brak DSO voor het eerst serieus uit op rechts en de voorzet van Jeffrey Flohr werd door de weer herstelde Leslie van den Berg maar net naast gekopt. Slechts een paar minuten later zette Pim van Rijn net over de middellijn aan voor één van zijn typische rushes langs diverse tegenstanders en ook deze eindigde pas in het doel van de tegenstander, 0-1. Even later ontsnapte DSO aan de gelijkmaker toen Sven Wolsheimer met moeite kon redden via de paal en de rebound maar net voor de doellijn definitief kon stoppen. Het veldoverwicht van BVCB werd langzaamaan minder, maar DSO verzuimde om verder van het eigen doel af te gaan spelen. Doordat ook het middenveld te dicht op de eigen achterhoede bleef spelen was Jeffrey Flohr slechts een eenzame frontsoldaat die de aansluiting en ondersteuning van zijn ploegmakkers moest ontberen.

Dit spelbeeld zette zich in het eerste kwartier na rust in nog sterkere mate voort waardoor die periode zich vrijwel geheel op de helft van DSO afspeelde. Met dit verschil dat BVCB nu nauwelijks meer tot uitgespeelde kansen kwam. Het Hoekse offensief ebde na een uur spelen dan ook weg en DSO kroop wat meer uit zijn schulp. De zwervende Jeffrey Flohr brak op links uit en vond uiteindelijk Pim van Rijn voor het BVCB-doel, maar zijn schot ging naast. Vlak daarna probeerde van Rijn het zelf vanaf de rechter zijlijn, maar zijn schot (of was het een voorzet?) belandde buiten bereik van de doelman op de BVCB-lat. Net als BVCB in de eerste helft verzuimde DSO nu om verder afstand te nemen. Kansrijke aanvallen via Mike Montanus, Jeffrey Flohr en Pim van Rijn leverden geen doelpunten op. Dit kwam de ploeg van Piet van Duijn uiteindelijk duur te staan toen linksback Nick Mahieu in de 89e minuut vrijwel vrije doortocht kreeg over links en schuin voor Wolsheimer verwoestend uithaalde voor de 1-1. Toch had deze late gelijkmaker nog niet het slotakkoord van de wedstrijd hoeven zijn. Mike Montanus zette (via een overtreding?) goed door op links en kwam vrij voor het BVCB-doel. Hij legde de bal goed breed op de mee gekomen Elliot Pattinama die de 1-2 op zijn schoen had maar zijn schot door doelman Gaerthe ternauwernood tot corner verwerkt zag worden.

Hoewel zuur voor DSO was het gelijke spel over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Een ander winstpunt ten opzichte van vorige week was de inzet en wilskracht die DSO toonde. Als dit elke week opgebracht wordt dan kunnen meer punten niet uitblijven.

Volgende week ontvangt DSO op sportpark Bentwoud Spijkenisse dat tot nu toe slechts één punt meer verzamelde. Een overwinning is dus broodnodig om de weg omhoog weer in te kunnen slaan.